Λευτέρης Αυγενάκης: “Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε σαφές ότι για εμάς οι αλυτρωτικές διαθέσεις που έχει διατυπώσει το κράτος των Σκοπίων πρέπει να εξαλειφθούν”

 «…Ο Κυριάκος Μητσοτάκης το έκανε σαφές προ ημερών αλλά και σήμερα κατά την έξοδό του από το Μέγαρο Μαξίμου, ότι για εμάς οι αλυτρωτικές διαθέσεις που έχει διατυπώσει το κράτος των Σκοπίων πρέπει να εξαλειφθούν.

Από εκεί οφείλει να ξεκινήσει η όποια συζήτηση και δεν μας αρκεί μια μετονομασία ενός αεροδρομίου ή ενός δρόμου. Υποχρέωση των Σκοπίων και του Έλληνα πρωθυπουργού είναι να θέσει κυρίαρχα το ζήτημα της εξάλειψης των αλυτρωτικών διαθέσεων που περιλαμβάνονται μέσα στο Σύνταγμα των Σκοπίων και βεβαίως μετά να συνεχίσουμε στα ζητήματα της ονομασίας και της χρήσης του ονόματος του κρατιδίου αυτού». Η συνάντηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ήταν το πρώτο θέμα στο οποίο αναφέρθηκε ο γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας, Λευτέρης Αυγενάκης, στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε σήμερα στην Αλεξανδρούπολη.

«Αφήνουμε τον κ. Τσίπρα να πορευτεί μόνος του με την απαξίωση του ελληνικού λαού και φυσικά από τους πολίτες που αντιλαμβάνονται ότι με τα εθνικά ζητήματα δεν παίζεις. Δεν σου επιτρέπεται να παίξεις. Δεν επιτρέπουμε στον κ. Τσίπρα να παίξει στα ζάρια το όνομα της ονομασίας των Σκοπίων. Δεν του επιτρέπουμε να διχάσει τους Έλληνες, για να κρατήσει ενωμένα τα Σκόπια…», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Αυγενάκης .

Ο γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας, εξαπέλυσε δριμύ κατηγορώ κατά του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα λέγοντας ότι όφειλε από την πρώτη στιγμή της έναρξης των διαπραγματεύσεων:

-Να καταστήσει σαφές ποια είναι η θέση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

-Να ενημερώσει τους αρχηγούς των κομμάτων και να καλλιεργήσει ένα πεδίο συνεννόησης

-Να γνωρίζει, ότι το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων δεν είναι μια δευτερευούσης σημασίας υπόθεση, αλλά μια υπόθεση ταυτισμένη με τον ελληνισμό, την ιστορία της πατρίδας μας, με την ταυτότητά μας.

Έκανε λόγο για «εν κρυπτώ» κινήσεις των κ. Τσίπρα, Κοτζιά και Καμμένου οι οποίοι «χωρίς καν την  ενημέρωση-έγκριση των υπολοίπων κυβερνητικών μελών, ούτε του κυβερνητικού τους εταίρου, προχωρούν και διαμορφώνουν μια θέση, η οποία επειδή μιλούν εκ μέρους της ελληνικής πλευράς, θα είναι δεσμευτική, εάν καταλήξει κάπου, πράγμα το οποίο δεν το βλέπουμε». Απέδωσε στην εν λόγω τακτική την πραγματοποίηση του πρόσφατου συλλαλητηρίου της Θεσσαλονίκης, εκτιμώντας πως «χιλιάδες πολίτες έφτασαν στο σημείο να βρεθούν στους δρόμους, διαδηλώνοντας την αντίδρασή τους στους εν κρυπτώ χειρισμούς Τσίπρα-Καμμένου και Κοτζιά. Την αντίδρασή τους, στους μέχρι σήμερα κυβερνητικούς χειρισμούς…».

Τέλος, ο  κ. Αυγενάκης, που βρίσκεται σήμερα στην Αλεξανδρούπολη προκειμένου να παραστεί ως κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας που από κοινού  διοργανώνουν ΟΝΝΕΔ και ΝΟΔΕ Έβρου, επανέλαβε ότι το 2018 είναι χρονιά εκλογών «διότι η παρακμή που ζούμε δεν αξίζει στους Έλληνες πολίτες».

«…Απεδείχθη ότι λύσεις μαγικές δεν υπάρχουν και ότι η Αριστερά έχει χάσει κάθε ηθικό πλεονέκτημα που είχε καλλιεργήσει όλα αυτά τα χρόνια και βεβαίως έχει χάσει πολύ περισσότερο την ιδεολογική της κυριαρχία που για χρόνια ευρισκόμενη στην αντιπολίτευση καλλιεργούσε συστηματικά. Σήμερα έχει χάσει τα πάντα. Κυρίως όμως έχει χάσει την εμπιστοσύνη από τον ελληνικό λαό», κατέληξε ο κ. Αυγενάκης.

Παρόντες στη συνέντευξη τύπου ο βουλευτής Νέας Δημοκρατίας του Νομού Έβρου, Αναστάσιος Δημοσχάκης, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Έβρου, ‘Ακης Παρασκευόπουλος και ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Έβρου Γιάννης Στάγκογλου.

Σημειώνεται πως το πρωί ο κ. Αυγενάκης ξεναγήθηκε στο Ναό της Παναγίας Κοσμοσώτειρας στις Φέρες, ενώ της συνέντευξης τύπου ακολούθησε συνάντηση με παραγωγικούς φορείς του Νομού.

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Προηγούμενο άρθροΔήλωση του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, μετά τις συναντήσεις του με τους πολιτικούς αρχηγούς
Επόμενο άρθροΔήλωση προέδρου ΝΔ Κυρ. Μητσοτάκη μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα: Με τους χειρισμούς Τσίπρα κλείνει ένα παράθυρο ευκαιρίας