Λάζαρος Τσαβδαρίδης: Συνέντευξη στον Flash FM 99,4

Συνέντευξη παραχώρησε σήμερα στον Flash FM 99,4 ο Αν. Γεν. Γραμματέας ΚΟ της ΝΔ και Βουλευτής Ημαθίας κ. Λάζαρος Τσαβδαρίδης.

Κυρίαρχο θέμα το προσφυγικό – μεταναστευτικό, όπου ο κ. Τσαβδαρίδης είχε την ευκαιρία να υπενθυμίσει ότι με την ψήφιση του νέου νόμου αυστηροποιούνται και επισπεύδονται οι διαδικασίες εξέτασης των αιτήσεων ασύλου. Αυτοί που δεν δικαιούνται ασύλου, θα μεταφέρονται σε κλειστά προαναχωρησιακά κέντρα, μέχρι την επιστροφή τους.

Όσον αφορά στις ανησυχίες της τοπικής μας κοινωνίας σημείωσε ότι η μεταφορά αποκλειστικά ατόμων με ΥΨΗΛΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ ΠΡΟΦΙΛ (προσφύγων με οικογένειες και παιδιά) προς την ενδοχώρα γίνεται μέσα στα πλαίσια της στήριξης των νησιών μας, που αντιμετωπίζουν μεγάλο πρόβλημα.
“Βάζουμε δηλαδή προσωρινά πλάτη ως τοπική κοινωνία, μέχρι να αρχίσει να φέρνει αποτελέσματα ο ήδη ψηφισμένος νόμος για την επιτάχυνση των διαδικασιών ασύλου.” υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Επιπροσθέτως, συζητήθηκε για το μεγάλο ζήτημα της οσμής σκανδάλου στο ΚΕΘΕΑ, καθώς και οι αναπτυξιακές προοπτικές της Ημαθίας, όπου και ιδιαίτερα επισήμανε την ανάγκη διασύνδεσης της αγροτικής μας παραγωγής με τον τουρισμό.

Το link της σχετικής Συνέντευξης στο:

Flash 99.4 – Λάζαρος Τσαβδαρίδης

Προηγούμενο άρθροΜαζί για το Παιδί: Πώς θα λειτουργήσουμε με ενσυναίσθηση απέναντι στο παιδί
Επόμενο άρθροΌμιλος φίλων θεάτρου και τεχνών Βέροιας: Ο Κιμούλης μιλάει στο Θεατράκι της Ραχιάς