Λάρισα: Συγκροτήθηκε επιτροπή αγώνα αγροτών Ελλάδας. Ξεκινούν τις κινητοποιήσεις με σταθμό την έκθεση Agrotica

Επιτροπή αγώνα αγροτών Ελλάδας συγκροτήθηκε  μετά από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε  στη Νίκαια της Λάρισας με την συμμετοχή αγροτών κυρίως από την  Κεντρική – Ανατολική Μακεδονία και τη Θεσσαλία.

Οι αγρότες που συμμετείχαν στην σύσκεψη, αποφάσισαν να προχωρήσουν σε συλλαλητήριο με τρακτέρ στη 1 Φεβρουαρίου κατά την διάρκεια της έκθεσης Agrotica, ενώ μετά το συλλαλητήριο αναμένεται  νέα συνάντηση και συνεδρίαση της επιτροπής ώστε να συζητηθούν  οι μορφές των κινητοποιήσεων τους.

Από τη Λάρισα το μέλος της επιτροπής, Γιώργος Μαχάς, σε δήλωσ;h του τόνισε ότι «οι αγρότες συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της Ελλάδας για να ξεκινήσουν ένα νέο αγώνα για τα δύσκολα μέτρα που έχουν ψηφιστεί, αλλά και τα επόμενα» ενώ από την μεριά του ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου του δήμου Πέλλας, Γιώργος Παπαδόπουλος, είπε πως «οι διαθέσεις των αγροτών που συγκεντρώθηκαν στη Νίκαια είναι να υπάρξει κοινή πορεία του αγώνα».

Τέλος,  ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου  Καβάλας Θέμης Καλπακίδης, σημείωσε πως σημασία για τον αγώνα έχει  η συμμετοχή του κόσμου, ενώ σχετικά με την ενότητα του αγροτικού κινήματος είπε πως παρά τις προσπάθειες για ενότητα «κάποιοι επέλεξαν να διαχωρίσουν τον δρόμο».

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Προηγούμενο άρθροΖάκυνθος: Πατέρας και γιος έχασαν τη ζωή τους σε εργατικό ατύχημα στη Ζάκυνθο
Επόμενο άρθροΣτην τρίτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης αναμένεται να αναρριχηθεί το ελληνικό ακτινίδιο την περίοδο 2017-2018. Τι πρέπει να γίνει για περισσότερες εξαγωγές