Λάρισα: Το Ιστορικό Ράλλυ Ελλάδος 2017 στη Θεσσαλία

Tο Ιστορικό Ραλλυ Ελλάδος 2017 διοργανώνεται φέτος στη Θεσσαλία από την  Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος (ΟΜΑΕ), σε συνεργασία με  την Περιφέρεια Θεσσαλίας και με τους δήμους Λαρισαίων, Τεμπών, Αγιάς και Καλαμπάκας, στις 13,14 και 15 Οκτωβρίου 2017.

Εκκίνηση του αγώνα θα γίνει την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 19.00 από την κεντρική πλατεία της Λάρισας και το αρχαίο θέατρο της πόλης.

Η διαδρομή του θα εκταθεί σε μεγάλο τμήμα της Θεσσαλίας, από το Σκλήθρο της Αγιάς μέχρι την Καλαμπάκα και τα Μετέωρα, ενώ το κέντρο του αγώνα και το service park θα βρίσκονται στην σκεπαστή αγορά της Νεάπολης στη Λάρισα. Τέλος, ο τερματισμός του αγώνα θα γίνει το απόγευμα της Κυριακής 15 Οκτωβρίου στην δημοτική πινακοθήκη της πόλης.

Ο αγώνας περιλαμβάνεται στο αγωνιστικό ημερολόγιο της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου (FIA) και προσμετράται στο «Trophy for Historic Regularity Rallies» της FIA, στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Regularity Rally, στο 53ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλι, στο Πρωτάθλημα Ράλι Ιστορικών Αυτοκινήτων καθώς και στο Κύπελλο Βορείου Ελλάδος.

Σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, δήλωσε πως «τον Οκτώβριο η καρδιά του μηχανοκίνητου αθλητισμού χτυπά στη Θεσσαλία» τονίζοντας πως πρόκειται για  «μια μεγάλη προσπάθεια στην οποία όλοι όσοι συμμετάσχουν, θα χαρούν τις διαδρομές και τις ομορφιές της περιοχής μας».

«Με συνέργεια και συνεργασία όλων των φορέων (Περιφέρεια, δήμοι, ΟΜΑΕ, χορηγοί και εθελοντές), πετυχαίνουμε μεγάλες διοργανώσεις με ουσία, τόσο για την κοινωνία, όσο και για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό και την τοπική οικονομία» είπε ο κ. Αγοραστός και ευχαρίστησε όσους συνέβαλαν στη σχεδίαση του αγώνα καθώς και τις τεχνικές υπηρεσίες για την ασφάλεια των δρόμων.

Ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης, δήλωσε πως το Ιστορικό Ράλι Ελλάδος 2017, «είναι μια μεγάλη γιορτή του μηχανοκίνητου αθλητισμού» και επεσήμανε πως η θεσσαλική πρωτεύουσα στήριξε από την πρώτη στιγμή την προσπάθεια  αυτή.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Καλογιάννης σημείωσε πως οι πολίτες της Λάρισας έχουν εκδηλώσει θερμό ενδιαφέρον να σταθούν δίπλα σ’ αυτήν την τόσο σημαντική εκδήλωση και ευχήθηκε η διοργάνωση του ιστορικού ράλι να συνεχίσει να διοργανώνεται στην περιοχή. Τέλος, ο κ. Καλογιάννης ευχαρίστησε την ΟΜΑΕ και όλους όσους βοήθησαν να πραγματοποιηθεί αυτός ο αγώνας.

Ο δήμαρχος Ελασσόνας Νίκος Ευαγγέλου, τόνισε πως αποτελεί  ιδιαίτερη πρόκληση για τον δήμο να φιλοξενήσει διαδρομές του αγώνα στην περιοχή της Ελασσόνας, δηλώνοντας χαρακτηριστικά πως ο δήμος στηρίζει αυτή την προσπάθεια και ευελπιστεί να γίνει θεσμός.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος, Δημήτρης Μιχελακάκης, από την πλευρά του ευχαρίστησε άπαντες τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης για τη φιλοξενία, τονίζοντας ότι είναι χαρά για την ΟΜΑΕ το να συνεισφέρει στην προβολή αυτής της τόσο όμορφης περιοχής.

«Να ευχαριστήσω τη ΟΜΑΕ για την επιλογή των Μετεώρων στη διαδρομή τους και τον περιφερειάρχη που στηρίζει όλες τις διοργανώσεις στην περιοχή μας» δήλωσε ο αντιδήμαρχος Καλαμπάκας  Κώστας Ράντος και συμπλήρωσε: «Όλοι εμείς μεγαλώσαμε με το Ράλι Ακρόπολις τη δεκαετία του ‘70 – και τι πιο όμορφο να δούμε ξανά αυτοκίνητα που πρωταγωνίστησαν εκείνη την εποχή».

Η αντιδημάρχος Τεμπών Γεωργία Τσιόπα-Λύτρα, δήλωσε ιδιαίτερα χαρούμενη που τα «γραφικά Τέμπη συμπεριλαμβάνονται στις διαδρομές του ράλι» και ευχαρίστησε τους διοργανωτές και ιδιαίτερα την Περιφέρεια Θεσσαλίας που στηρίζει τέτοιες εκδηλώσεις.

Για περισσότερες πληροφορίες για τον αγώνα ,επισκεφθείτε το site του http://historic.rallyofgreece.gr/2017/index.php/gr/

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Προηγούμενο άρθροΓ. Πατούλης: Να αναδειχθεί η Ελλάδα σε κορυφαίο προορισμό ιατρικού τουρισμού
Επόμενο άρθροΙσπανία: Ευρωπαϊκες χώρες καλούν τους πολίτες τους σε επαγρύπνηση ενόψει του δημοψηφίσματος στην Καταλονία