Λαογραφικό και Εθνολογικό Μουσείο Μακεδονίας – Θράκης: “1821 – 2021: Ψηλαφώντας τον εθνικό εαυτό”

Το Λαογραφικό και Εθνολογικό Μουσείο Μακεδονίας – Θράκης (ΛΕΜΜ-Θ) παρουσιάζει την περιοδική έκθεση 1821 – 2021: Ψηλαφώντας τον εθνικό εαυτό και τον συνοδευτικό της κατάλογο την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2022 στις 19.00 στον κήπο του Μουσείου.

Για την έκθεση και τον κατάλογο θα μιλήσουν οι: Παναγιώτα Ανδριανοπούλου, Προϊσταμένη Τμήματος Συλλογών, Έρευνας και Τεκμηρίωσης Λαϊκής Τέχνης Μουσείου Νεότερου Ελληνικού Πολιτισμού, Ζωή Γοδόση, Ιστορικός Τέχνης, Θωμάς Τσουκαλάς, Αρχιτέκτονας – Μουσειολόγος, Ηρακλής Γκουντάρας, δημιουργικό γραφείο Studio Hervik. Την παρουσίαση θα συντονίσει η Ρένα Μπότσιου, Αν. Προϊσταμένη Τμήματος Λαογραφίας και Λαϊκής Τέχνης ΛΕΜΜ-Θ.

Ακολουθεί η μουσική παράσταση Κι ένα στόμα ακαρτερούσες, έλα πάλι να σου πει… – Τραγουδώντας τον εθνικό εαυτό, ένα μουσικό οδοιπορικό στα διακόσια χρόνια της νεότερης και σύγχρονης ελληνικής ιστορίας, σε έρευνα, επιμέλεια και ερμηνεία της κοινωνικής ανθρωπολόγου και μουσικού Κατερίνας Λύγκουρα σε συνεργασία με τον μουσικό Δημήτρη Παράσχο και τη συμμετοχή εννεαμελούς ορχήστρας.

Είσοδος ελεύθερη

Την ημέρα της εκδήλωσης ο κατάλογος της έκθεσης θα πωλείται σε εκπτωτική τιμή.

Λαογραφικό και Εθνολογικό Μουσείο Μακεδονίας – Θράκης

Βασ. Όλγας 68, Θεσσαλονίκη

www.lemmth.gr

Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 2310 889840 και 6972 343753

Προηγούμενο άρθροΗ «ΣΜΥΡΝΗ ΜΟΥ» 20 Σεπτεμβρίου στο Κηποθέατρο Αλκαζάρ
Επόμενο άρθροΠαρουσίαση της ποιητικής συλλογής “Εννέα Περάσματα” της Μαρίας Ταπακτσόγλου-Μπούλη στην Αίθουσα Εκδηλώσεων Φ.Α.Α.Θ.