Λαϊκίζουν και … πρασινογκρεμίζονται… – Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Οι φρέσκιες δημοσκοπήσεις -με χαρακτηριστικό τους τη μη εύνοια των αφεντικών των εταιρειών προς την κυβέρνηση- αποτυπώνουν μια σκληρή πραγματικότητα για το ΠαΣοΚ και τις άλλες …δημοκρατικές δυνάμεις.

Νίκος Σακελλαρόπουλος
Γράφει ο συνεργάτης του Έμβολος δημοσιογράφος Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Η ουσία αυτών των δημοσκοπήσεων είναι ότι όσο ο Ανδρουλάκης ψάχνει ψηφαλάκια στα νερά της αντισυστημικής ψήφου και διάφοροι έξαλλοι λαϊκιστές συνεργάτες του (από τον εκπρόσωπο Τύπου του ΠαΣοΚ, μέχρι τον έχοντα μόνιμο στασίδι στα τηλεοπτικά πάνελ Δουδωνή κι άλλους νεόκοπους «πρασινοφρουρούς») καταθέτουν τόνους λαϊκισμού και υιοθετούν κάθε ανοησία και θεωρία συνωμοσίας, το ΠαΣοΚ πέφτει.  Πολύ περισσότερο όταν δείχνουν να συμπορεύονται με επιχειρηματικά και εκδοτικά συγκροτήματα., αφού η κοινωνία καταλαβαίνει.

Η χθεσινή μεγάλη δημοσκόπηση της interview, αποτυπώνει την πραγματικότητα. Η ΝΔ, παρά την τεράστια προσπάθεια όλων των συστημικών ΜΜΕ της ολιγαρχίας να πλήξουν τον πρόεδρό της και πρωθυπουργό, προηγείται με 13.3 μονάδες του ΠαΣοΚ, σε καθαρά ποσοστά, χωρίς αναγωγές. Λαμβάνει  25.5%, έναντι 12,3 του ΠαΣοΚ!! Τρίτο κόμμα ο Βελόπουλος με 8.4%, τέταρτο το ΚΚΕ με 7,7% και πέμπτο (!!!) ο ΣΥΡΙΖΑ με 7,1%, λίγο επάνω από το προσωπικό κόμμα της Λατινοπούλου (επιδότηση κυρίως Σαμαρά και Καραμανλή), που λαμβάνει 6%! Ακολουθούν το προσωπικό κόμμα της Ζωής Κωνσταντοπούλου με 4%, το κόμμα Κασσελάκη με 3,5%, ο Βαρουφάκης με 3% και το κόμμα ΝΙΚΗ με 3%. Επιπλέον, είναι χαρακτηριστικό, ότι το κόμμα των υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ (Νέα Αριστερά), λαμβάνει ακριβώς 1%, όσο και οι Σπαρτιάτες!!!

Σε άλλη δημοσκόπηση, της GPO, η ΝΔ φαίνεται να χάνει την τελευταία εβδομάδα 1.5%, το ΠαΣοΚ χάνει δυνάμεις, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ πέφτει κι οριακά συγκρατεί δυνάμεις.   Ποιοι είναι κερδισμένοι; Οι αντισυστημικές δυνάμεις! Οι δυνάμεις των ακραίων εκφράσεων, του άκρατου λαϊκισμού και των θεωριών συνωμοσίας. Οι δυνάμεις που στοχεύουν στο θυμικό της κοινωνίας και κυρίως της πιο  «απαίδευτης»…

Η ουσία λοιπόν είναι, ότι σε μια περίοδο που η κυβέρνηση βάλλεται παντοιοτρόπως από εξωθεσμικές δυνάμεις της ολιγαρχίας και πολιτικά πρόσωπα του παρελθόντος, αντί να χάνει δυνάμεις εκείνη, χάνει το ΠαΣοΚ!

Αυτό έχει εξήγηση.  Η κοινωνία κατανοεί. Κατανοεί ότι δεν μπορεί εδώ και χρόνια να φταίει για όλα ο Μητσοτάκης! Ακούει και μαθαίνει ότι η ολιγαρχία εξυφαίνει σενάρια …συγκυβέρνησης με άλλο πρωθυπουργό από τον Μητσοτάκη!!! Ακούει και κατανοεί ότι δεν μπορεί να φταίει ο Μητσοτάκης για όλες τις παθογένειες του …ΟΣΕ, του Κράτους ή της Δικαιοσύνης. Πολύ περισσότερο όταν ΠαΣοΚ και ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνησαν και δεν προέρχονται από παρθενογένεση.

Κάτι ακόμη: Όλοι αυτοί που καταγγέλλουν και ξανακαταγγέλουν, δεν εμφανίζουν κάποιο δικό τους εναλλακτικό αφήγημα. Μια απλή ματιά στη φωτό με πρόσωπα και καταστάσεις καταδεικνύει τι συμβαίνει. Είναι όλοι αυτοί που έχουν δώσει εξετάσεις πολιτικής ανικανότητας κι ουδείς μπορεί να τους διανοηθεί με τις τύχες της χώρας στα χέρια τους. Το μόνο που φαίνεται να τους νοιάζει είναι η πρωτοκαθεδρία στον πολιτικό τους χώρο…Και να …πέσει ο Μητσοτάκης

Το δε ΠαΣοΚ, αντί να επιχειρεί να δείξει ότι άλλαξε κι ότι προσπαθεί να αποκτήσει τη μέγιστη αποδοχή της κυβερνησιμότητας, συμπορεύεται και σέρνεται από εκείνους που ασκούν πολιτική με συνθήματα του τύπου «Μητσοτάκη γα####σαι»! Τα αποτελέσματα είναι πια ορατά παντοιοτρόπως.

Προηγούμενο άρθροΠρωτοσέλιδοι βασικοί τίτλοι εφημερίδων της Πέμπτης 6 Φεβρουαρίου 2025
Επόμενο άρθροΜ. Χαρακόπουλος:Η αφωνία της Ευρώπης για την Αγία Σοφία ενδεικτική της πορείας της