Λαϊκή Συσπείρωση Βέροιας: Για την εξαγγελία από τον Δήμαρχο Βέροιας αύξησης των δημοτικών τελών

Το ανελέητο και συνεχιζόμενο από όλες τις κυβερνήσεις διαχρονικά φοροχαράτσωμα του λαού ακολουθεί κατά πόδας και η διοίκηση του Δήμου Βέροιας.

Πιο συγκεκριμένα στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας στις 6/11, ο Δήμαρχος Βέροιας κ. Βοργιαζίδης προανήγγειλε αύξηση των δημοτικών τελών, την οποία μάλιστα , αφού πρώτα την απέκρυψε από τους δημότες την προεκλογική περίοδο, την εμφάνισε ως μονόδρομο, με πρόσχημα το πρόστιμο για την ταφή των απορριμμάτων.

Επισημαίνουμε πως τα λαϊκά στρώματα στενάζουν από την ακρίβεια που τσακίζει κόκαλα, τους πετσοκομμένους μισθούς, τα ημερομίσθια και τις συντάξεις πείνας, τη μακροχρόνια ανεργία αλλά και τη φοροληστεία, αφού το 95% των φόρων προέρχεται από τη φορολόγηση των λαϊκών οικογενειών και μόνο το 5% από τη φορολόγηση του μεγάλου κεφαλαίου. Οι δε εφοπλιστές μάλιστα με τις ψήφους ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ φορολογούνται σε εθελοντική βάση!

Μονόδρομους στη λαϊκή φορολόγηση βλέπουν όσοι – όπως η δημοτική αρχή του κ. Βοργιαζίδη – στο πολιτικό τους DNA δεν περιλαμβάνουν τον αγώνα και τη διεκδίκηση πόρων αλλά την υποταγή και την πιστή εφαρμογή της κυρίαρχης πολιτικής.

Για τη Λαϊκή Συσπείρωση Βέροιας μονόδρομος δεν είναι η αύξηση των δημοτικών τελών, την οποία καταγγέλλουμε και ζητάμε την απόσυρσή της, αλλά ο αγώνας του λαού μας για την ανατροπή των αντιλαϊκών πολιτικών όλων των αστικών κυβερνήσεων και των τοπικών διοικήσεων σε δήμους και περιφέρειες που τις εφαρμόζουν.

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΒΕΡΟΙΑΣ

Προηγούμενο άρθροΕκδήλωση ΣΕΤΕ – ΙΝΣΕΤΕ – Marketing Greece στο πλαίσιο της Philoxenia 2023: «Ενισχύοντας την ανταγωνιστικότητα του ελληνικού τουρισμού | Νέα Εργαλεία και Δράσεις»
Επόμενο άρθροΔ.Ε.Υ.Α Αλεξάνδρειας: Διακοπή νερού αύριο 15 Νοεμβρίου στην Τριλοφιά