Λαϊκή Συσπείρωση Βέροιας Αγώνας μέχρι τέλους για να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας στην Vivartia (πρώην Nestlé) στο Πλατύ Ημαθίας

Μαζί από απόσταση
Μαζί από απόσταση
Μαζί από απόσταση
Μαζί από απόσταση

Με ανάρτηση της στο Facebook η «Λαϊκή Συσπείρωση»  Βέροιας αναφέρει ότι στηρίζει τους αγώνες των εργαζομένων προκειμένου να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας στο εργοστάσιο της Vivartia (πρώην Nestlé) στο Πλατύ Ημαθίας.

Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση :

«Απεργία διαρκείας ξεκίνησαν από σήμερα το πρωί οι εργαζόμενοι της Νεστλέ στο Πλατύ Ημαθίας, που είναι υπό απόλυση για να διασφαλίσουν τις θέσεις εργασίας τους.

Στο πλευρό τους βρέθηκε και στηρίζει το κλαδικό- ταξικό συνδικάτο μας Γάλακτος- Τροφίμων και Ποτών Ημαθίας- Πέλλας , καθώς και ο Γραμματέας της Ομοσπονδίας του κλάδου Κώστας Κατσιμένης και πολλοί άλλοι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ.

Στεκόμαστε έμπρακτα στο πλευρό τους για όσο καιρό χρειαστεί.

Οι απεργοί εργαζόμενοι και οι Ομοσπονδία του κλάδου διεκδικούν να απορροφηθούν οι 80 περίπου εργαζόμενοι στα άλλα εργοστάσια του ομίλου που βρίσκονται στην περιοχή μας, μέχρι να τελειώσουν οι εργασίες εκσυγχρονισμού του εργοστασίου.

Όσοι δεν γίνεται να απορροφηθούν από τα άλλα εργοστάσια του ομίλου να πληρώνονται κανονικά τον μισθό τους και να έχουν ασφάλιση.

Η συνήθης πρακτική του ομίλου είναι να απολύει τους παλιούς εργαζόμενους και στην συνέχεια να προσλαμβάνει άλλους , με άλλους εργασιακούς όρους φυσικά (ατομικές συμβάσεις εργασίας) και βέβαια με πολύ χαμηλότερους μισθούς.

Βέβαια η διοίκηση της επιχείρησης εκμεταλλεύεται όλο το νομικό οπλοστάσιο που έχει στα χέρια της, το οποίο έχουν παραχωρήσει στους βιομήχανους η σημερινή αλλά και οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

Στο χέρι των εργαζομένων είναι να συνεχίσουν σθεναρά την απεργία τους, γιατί μόνο έτσι θα διασφαλίσουν τις θέσεις τους.

Το συνδικάτο και η Ομοσπονδία θα τους στηρίξουμε μέχρι να δικαιωθούν.”