Κυριάκος και διευρύνσεις όπως Κωνσταντίνος Καραμανλής – Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Τρία χρόνια τώρα που κυβερνά τον τόπο ο Κυριάκος Μητσοτάκης και δη μέσα σε πρωτοφανείς και μαζεμένες αναποδιές, την πήγε μπροστά, την εκσυγχρονίζει καθημερινά, δημιουργεί εξωστρέφεια, ενώ ταυτοχρόνως θωράκισε την άμυνά της και τη διεθνή θέση της.

Γράφει ο συνεργάτης του Έμβολος δημοσιογράφος Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Πώς το πέτυχε και το επιτυγχάνει αυτό ο Μητσοτάκης;

Η απάντηση δεν είναι απλή ούτε μια. Μα είναι σαφές ότι δεν επενδύει στην τοξικότητα και στον διχασμό. Κι έχει δημιουργήσει μια κυβέρνηση στην οποία συνυπάρχουν πρόσωπα από διαφορετικά πολιτικά μετερίζια, ακόμη κι εκτός ΝΔ.

 Ο Μητσοτάκης κι η ΝΔ καταδεικνύουν τι σημαίνει πολυσυλλεκτικό κόμμα, τι σημαίνει Κεντροδεξιά, τι σημαίνει πολιτική διεισδυτικότητα.

Τώρα λοιπόν που ο λαϊκισμός κι η Αριστερά παίζουν το τελευταίο τους χαρτί και αντιπολιτεύονται ανεύθυνα και χωρίς ιδεολογικό ή οποιοδήποτε πολιτικό πρόσημο την κυβέρνηση (ουσιαστικά την Ελλάδα στον δρόμο του μέλλοντος), η ΝΔ των μεγάλων πολιτικών διευρύνσεων είναι το μόνο ελληνικό κόμμα που μπορεί να οραματιστεί και να δημιουργήσει τον δρόμο του μέλλοντος με άξιους Έλληνες, ανεξαρτήτως πολιτικής προέλευσης ή και πολιτικών τάσεων. Όπως τον σχεδίασε κάποτε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και τον έκανε πράξη με τη μεγάλη διεύρυνση προς το Κέντρο και την προσχώρηση κορυφαίων προσωπικοτήτων, ως οι  Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και Θανάσης Κανελλόπουλος (1977) ή και πιο παλιά με την προσχώρηση στην τότε ΕΡΕ των κεντρογενών Ευάγγελου Αβέρωφ, Κωνσταντίνου Τσάτσου και Γρηγόρη Κασιμάτη (1956).

Είναι και κάτι ακόμη. Η ιστορία έχει δείξει ότι η ΝΔ οσάκις αναδεικνύει το πρώτο συνθετικό του όρου Κεντροδεξιά, κυβερνά τη χώρα. Ο δε Κυριάκος Μητσοτάκης διαθέτει μια κυβέρνηση αμιγώς Κεντροδεξιά με ισχυρό φιλελεύθερο πρόσημο, με ταυτόχρονες διευρύνσεις που χωράνε ακόμη και μεγάλα κοινωνικά ρεύματα της Κεντροαριστεράς.

Για σκεφτείτε ότι στο υπουργικό συμβούλιο συνυπάρχουν και συνεργάζονται εποικοδομητικά:  Βορίδης – Θεοδωρικάκος, Άδωνις –Χατζηδάκης,  Βούλτεψη – Μιχαηλίδου. Σταϊκούρας – Σκυλακάκης, Πιερρακάκης – Κώστας Αχ. Καραμανλής.  Όλοι, πέραν των τάσεων ή των κοινωνικών και ιδεολογικών ρευμάτων που προέρχονται, έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό. Παράγουν έργο και απολαμβάνουν της εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού και πρωτίστως της κοινωνίας.

Κι είναι ως να έχει σήμερα εφαρμογή το εκ των συνθημάτων του γαλλικού Μάη, από αυτά που δεν τα ξέρασε ο χρόνος:  «Συμμετέχω, συμμετέχεις, συμμετέχει, συμμετέχουμε… επωφελούνται όλοι»… Δηλαδή, κυβέρνηση Μητσοτάκη -Κεντροδεξιάς και διευρύνσεων.

Προηγούμενο άρθροΠρωτοσέλιδοι βασικοί τίτλοι εφημερίδων της Τρίτης 17 Μαΐου  2022
Επόμενο άρθροΗΠΑ – Λευκός Οίκος: Ισχυρότερη από ποτέ η σχέση ΗΠΑ – Ελλάδας
*Ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας («Hellas Special Άφιλτρο», «Ο Γέρος του Βοριά» που αποτελεί τη λαϊκή βιογραφία του Κωνσταντίνου Καραμανλή, «Οι Μύθοι και το Παραμύθι»). Θεωρείται εκ των πρωτεργατών της «ελεύθερης ραδιοφωνίας» και επί χρόνια ασχολήθηκε με την πολιτική αρθρογραφία και ανάλυση σε εφημερίδες, περιοδικά, ραδιόφωνα και τηλεοπτικούς σταθμούς. Για πολλά χρόνια συνδύασε την εργασία με τα χόμπι του (αθλητισμός) , με την ιδιότητά του ως Γενικός Διευθυντής της εφημερίδας «Sportime» και της «Αθλητικής Ηχούς», ενώ έχει γράψει στίχους σε τραγούδια σημαντικών Ελλήνων δημιουργών και τραγουδιστών.