Κυρ.Μητσοτάκης:Την 1.1.2023 καταργείται η εισφορά αλληλεγγύης σ’ όλους. Για συνταξιούχους και δημόσιους υπαλλήλους

«Τις επόμενες εβδομάδες όσοι οφείλουν στον ΕΦΚΑ θα ενταχθούν στο ευνοϊκότερο καθεστώς περισσότερων  δόσεων του υπουργείου Οικονομικών και εξορθολογίζεται η διαδικασία παραγραφής. Αυτή θα γίνεται στη δεκαετία, στη συνέχεια στην πενταετία, με συμμόρφωση στις αποφάσεις του ανώτατου δικαστηρίου που έκρινε αντισυνταγματικές και αυτές τις ρυθμίσεις  του νόμου Κατρούγκαλου» είπε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης,κατα τη σημερινή προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή για τις κοινωνικές πολιτικές της κυβέρνησης , σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων , που είναι σ΄εξέλιξη.

 

Επίσης ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε «σήμερα μπορούμε πια να πούμε με πολύ μεγαλύτερη βεβαιότητα ότι αυτή η κυβέρνηση την 1.1.2023 θα καταργήσει την εισφορά αλληλεγγύης για όλους. Για συνταξιούχους και δημόσιους υπαλλήλους. Ενώ την ίδια ημέρα θα ξεπαγώσουν και οι συντάξεις για πρώτη φορά μετά από 12 χρόνια και τίθενται σε τροχιά τακτικών και μόνιμων αυξήσεων. Πρόκειται για ένα διπλό ηχηρό σήμα ότι η ανάπτυξη της χώρας πρέπει να ωφελεί όλους χωρίς  ταυτόχρονα να  απειλείται  η δημοσιονομική ισορροπία και η ανταγωνιστικότητα της εθνικής οικονομίας» .

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Προηγούμενο άρθροΚ. Σκρέκας: «Εξακόσια εκατ. ευρώ για τη δημιουργία σύγχρονων μονάδων ανάκτησης και ανακύκλωσης στη χώρα μας»
Επόμενο άρθροΗΠΑ: Επιστολή Αμερικανών βουλευτών στον Τζο Μπάιντεν – H αναβάθμιση των τουρκικών F-16 θα οδηγήσει πιθανότατα σε περισσότερους θανάτους και καταστροφή στην περιοχή