Κύπρος: Συγχαρητήριες επιστολές από τον Έλληνα Πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη και τον ΥΠΕΞ της Ελλάδας Ν. Δένδια στον νεοεκλεγέντα ΠτΔ Ν. Χριστοδουλίδη

Τη βεβαιότητα του ότι η εκλογή του Νίκου Χριστοδουλίδη στην Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας «θα δώσει νέα πνοή στις μακροχρόνιες προσπάθειες της Κυπριακής Δημοκρατίας και όλων των πολιτών της για τερματισμό της τουρκικής κατοχής στο πλαίσιο μιας συνολικής και αμοιβαία αποδεκτής, μεταξύ των δύο κοινοτήτων λύσης του Κυπριακού», εξέφρασε ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συγχαρητήρια επιστολή που απέστειλε σήμερα.

Στην επιστολή, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρει ότι «θεμέλιος λίθος, εγγύηση και πηγή αποτελεσματικότητας της πολιτικής της Ελλάδας στο Κυπριακό, είναι η διαρκής διαβούλευση και ο πλήρης συντονισμός με την Κυπριακή Δημοκρατία».
Καταλήγοντας, ο Έλληνας πρωθυπουργός αφού ευχήθηκε καλή επιτυχία στο έργο του κ. Χριστοδουλίδη, διαβεβαίωσε ότι «η Ελληνική Κυβέρνηση και η Ελλάδα σύσσωμη βρίσκεται στο πλευρό της Κυπριακής Δημοκρατίας».
Εξάλλου, ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκος Δένδιας, στη συγχαρητήρια επιστολή του προς τον νεοεκλεγέντα Πρόεδρο Χριστοδουλίδη, αναφέρει ότι: «Είμαι βέβαιος ότι η πολυετής εμπειρία σας ως υπουργού Εξωτερικών και ως διπλωμάτη, θα αποτελέσουν πολύτιμο πλεονέκτημα για την περαιτέρω ενίσχυση της διεθνούς θέσης της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, την ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, αλλά και γενικότερα στο διεθνές γίγνεσθαι. Θα συμβάλει δε στις νέες προσπάθειες που θα καταβάλλετε για την επίλυση του μεγάλου διεθνούς ζητήματος εισβολής και κατοχής που είναι το Κυπριακό».
Τέλος ο κ. Δένδιας διαβεβαιώνει, «να είστε απολύτως βέβαιος ότι το Κυπριακό παραμένει κορυφαία εθνική προτεραιότητα της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής. Θεμέλιος λίθος της πολιτικής μας εν προκειμένω είναι η διαρκής συνεργασία και ο πλήρης συντονισμός μας με την Κυπριακή Δημοκρατία, σε όλα τα επίπεδα».

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Προηγούμενο άρθροΑλεξανδρούπολη: Προκαταρκτική έρευνα από την Εισαγγελία για τις καταγγελίες περί εικονικών συμφώνων συμβίωσης από νέους συνοριοφύλακες
Επόμενο άρθροΕΟΔΥ:109 θάνατοι από covid-19-117 διασωληνωμένοι . Αύξηση 354% του ιικού φορτίου στα αστικά λύματα Πάτρας