Κύπρος- Ν. Αναστασιάδης: ‘Οσοι αντιστρατεύονται τη δημοκρατία οδηγούν τη χώρα στα έσχατα που μέχρι σήμερα αντιμετωπίζουμε

Αυτό που συνέβη τη 15η Ιουλίου δεν ήταν παρά μια οργανωμένη εναντίον της Δημοκρατίας ενέργεια της χούντας των Αθηνών με όσους εκ των Κυπρίων συνέργησαν ή συνεργάστηκαν, τόνισε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, μετά το μνημόσυνο για τους πεσόντες κατά του πραξικοπήματος, που τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης και το τρισάγιο στους τάφους των ηρώων που ακολούθησε, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αναφερόμενος στη μέρα της επετείου του πραξικοπήματος, είπε ότι το μνημόσυνο αποτελεί «ένα καθήκον που επιβάλλει την απόδοση τιμής σε όσους έδωσαν τη ζωή τους υπερασπιζόμενοι τη Δημοκρατία ενάντια στην παρανομία.

Και ένα δεύτερο καθήκον, είναι να ενθυμούμαστε ότι όσοι αντιστρατεύονται τη Δημοκρατία οδηγούν τη χώρα στα έσχατα που μέχρι σήμερα αντιμετωπίζουμε και μιλώντας για έσχατα μιλώ και για εσχάτη προδοσία βεβαίως, διότι αυτό που συνέβη τη 15η Ιουλίου δεν ήταν παρά μια οργανωμένη εναντίον της δημοκρατίας ενέργεια της Χούντας των Αθηνών με όσους εκ των Κυπρίων συνέργησαν ή συνεργάστηκαν».

Ερωτηθείς αν πιστεύει πως έχουμε αντλήσει τα διδάγματα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε: «θεωρώ ότι έχει πλέον εμπεδωθεί η δημοκρατία, δεν παρατηρούνται βίαιες αντιδράσεις όπως στο παρελθόν. Υπάρχουν οι διαφωνίες, πολλές φορές μπορεί να είναι έντονες, αλλά δεν χαρακτηρίζονται από ασέβεια προς τη δημοκρατία».

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Προηγούμενο άρθροΙταλία: Ο πρόεδρος Ματαρέλα αρνήθηκε την παραίτηση Ντράγκι εν μέσω κυβερνητικής κρίσης
Επόμενο άρθροΧαλκιδική: Πυροβολισμοί, απειλές και εκβιασμοί για την πώληση …λουκουμάδων –  Εξάρθρωση εγκληματικής ομάδας με 12 κατηγορούμενους