Κτηνοτροφία: Συνάντηση με τον Νίκο Κορδαλή στη Φάρμα εκτροφής, πάχυνσης και εμπορίας αμνοεριφίων, στα Μέγαρα

Ο Νίκος Κορδαλής είναι 3ης γενιάς κτηνοτρόφος και η μονάδα του στην Αγία Ελεούσα Μεγάρων, δραστηριοποιείται από το 2003 και επιμένει ποιοτικά και ελληνικά.  Η μονάδα του είναι υπερσύγχρονη δυναμικότητας 2300 ζώων και ασχολείται με την εκτροφή, την πάχυνση, την εμπορία και τη διανομή αμνοεριφίων για μεγάλες αγορές και κρεοπωλεία.

Ρεπορτάζ: Σίσσυ Νίκα και Στέλιος Νίκας

Δείτε το βίντεο:

Στόχος του Νίκου Κορδαλή είναι η παραγωγή ποιοτικού, γευστικού και πάνω από όλα υγιεινού κρέατος, για τον Έλληνα καταναλωτή. Η μονάδα διαθέτει σε όλη τη διάρκεια του χρόνου, νωπό  αιγοπρόβειο ελληνικό κρέας, όλης της γκάμας, από αρνάκια και κατσικάκια μέχρι ζυγούρι, πρόβειο, κατσικίσιο, αλλά και μοσχαρίσιο παραγωγής του.

Τα καθοριστικά στοιχεία, που δίνουν τη δυνατότητα στη μονάδα του Νίκου Κορδαλή να εξασφαλίζει υγιεινό, ποιοτικό και νόστιμο κρέας στον καταναλωτή είναι η ευζωία των ζώων.

Η ευζωία διασφαλίζεται αρχικά από την επιλογή κάθε αμνοεριφίου, το ιδεατό περιβάλλον, η ισορροπημένη σίτιση, η παρακολούθηση από κτηνίατρο, η ηρεμία του ζώου. Η παραγωγή του κύριου όγκου του σιτηρέσιου προέρχεται από δικές του καλλιέργειες

Η επιλογή του ζώου γίνεται με αυστηρά κριτήρια από επιλεγμένα ελληνικά κοπάδια, από κάθε σημείο της χώρας μας. Η φυλή και οι συνθήκες διαβίωσης είναι παράγοντες επιλογής.  Όταν τα ζώα περάσουν την πόρτα της Φάρμας Κορδαλή, η ευζωία τους εξασφαλίζεται από το καθαρό περιβάλλον, που διαβιούν και από την άριστη σίτιση, η κτηνιατρική φροντίδα, που είναι καθοριστικοί παράγοντες για την ποιότητα του κρέατος. Τα σφαγεία βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής, οπότε τα ζώα δεν ταλαιπωρούνται.

Μέχρι το κρέας να φθάσει στον καταναλωτή μεσολαβεί μικρό διάστημα, αφού η διανομή γίνεται με ιδιόκτητα φορτηγά ψυγεία για να είναι ασφαλής και υγιεινή.

Η αγάπη του Νίκου Κορδαλή, ζώα και η αποδοχή από το κοινό του δίνουν κουράγιο να προσπερνά τις αντιξοότητες.

Τι θα μπορούσε να διευκολύνει το επάγγελμα του έλληνα κτηνοτρόφου όλων των βαθμίδων;

Ο καθορισμός χρήσης γης, η έλλειψη γραφειοκρατίας, η συντόμευση των διαδικασιών, ώστε να μην χάνονται οι επιδοτήσεις.

Ο έλεγχος «κατά κεφαλή» και η ιχνηλάτηση των ζώων, που εισέρχονται από το εξωτερικό και οδηγούνται στα σφαγεία, ταλαιπωρημένα, χωρίς τροφή, οπότε η ποιότητα του κρέατος δεν μπορεί να είναι η ενδεδειγμένη.

Η ύπαρξη ιδιώτη κτηνιάτρου εκτροφής με ευθύνη ορκωτής υπογραφής.

Η προστασία των κτηνοτρόφων του εισοδήματός τους ώστε να διατηρηθεί ο κλάδος που είναι «υπό εξαφάνιση».

Η ενθάρρυνση τους για καθετοποιημένη παραγωγή.

Θα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι ο κτηνοτρόφος δεν μπορεί πλέον να εξασφαλίσει έστω ένα μικρό εισόδημα από τα μαλλιά, τα δέρματα, όπως παλιά.

Η μονάδα του Νίκου Κορδαλή, αποτελεί πρότυπο κάθετης μονάδας παραγωγής και εμπορίας ζώντων ζώων και κρεάτων και κατόπιν συνεννόησης μπορεί να δεχτεί ομάδες επισκεπτών και σχολεία, για ξενάγηση στους χώρους της.

Νίκος  Κορδαλής

Αγ. Ελεούσα, Μέγαρα Αττικής,

Τ.Κ. 19100

ΤΗΛ: +30 6972204310

Πληροφορίες : info@provio-kordalis.gr

Πωλήσεις : sales@provio-kordalis.gr

Προηγούμενο άρθροΝάουσα: Θρήνος για το ποδόσφαιρο. Απεβίωσε ο Χρήστος Χατζηδάκης.
Επόμενο άρθροΓεωγραφική κατανομή των 4.033 κρουσμάτων κορονοϊού που ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ