Σε λίγες μέρες αρχίζουν τα μαθήματα στην ελπιδοφόρο Σχολή γαλακτοκομίας, στην Ελασσόνα. Το ενδιαφέρον των νέων για να ασχοληθούν με την τυροκομία, ξεπέρασε τις προβλέψεις. Τελικά 39 είναι οι εγγραφέντες, που θα παρακολουθήσουν τα μαθήματα του διετούς και αναγνωρισμένου δημοσίου ΙΕΚ, για να εξειδικευθούν στην τυροκομία.
Η Ελασσόνα είναι η πόλη της φέτας, του λευκού χρυσού που σηματοδοτεί την ελληνική γαστρονομία στα πέρατα του κόσμου. Είναι το τυρί που βοηθά στην κτηνοτροφική και οικονομική ανάπτυξη του τόπου μας. Πρόκειται για ένα εκλεκτό προϊόν Π.Ο.Π, που η γεύση του δημιουργεί γευστικές αναμνήσεις.
Ελπίζουμε οι νέοι σπουδαστές με ιδέες, γνώσεις και φαντασία να μπορέσουν να αναδείξουν μέσα από τη Σχολή τους , τα παραδοσιακά τυριά που είναι γευστικοί θησαυροί.
Συγχαρητήρια στους εμπνευστές, αλλά και σε αυτούς που πραγματοποίησαν το όραμα της δημιουργίας μιας σχολής γαλακτοκομίας, σε μια κατεξοχήν κτηνοτροφική περιοχή με παράδοση στην τυροκομία.