Κτηνοτροφία: Σε παιχνίδι για γερά νεύρα εξελίσσεται το θέμα της τιμής του γάλακτος

Μαζί από απόσταση
Μαζί από απόσταση
Μαζί από απόσταση
Μαζί από απόσταση

Το σίγουρο είναι ότι αναγκαστικά, η τιμή του γάλακτος «θα τσιμπήσει» φέτος σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές. Το θέμα είναι ποια θα είναι η τελική διαμόρφωση της τιμής. Πολλοί θεωρούν ότι το γάλα του Αγροτικού Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Καλαβρύτων θα αγγίξει το 1-1,05 το κιλό.

Οι πιέσεις που ασκούνται από τις γαλακτοβιομηχανίες είναι επίμονες προκειμένου να δεσμεύσουν τους κτηνοτρόφους με προκαταβολές της τάξεως 80-81 ευρώ.

Μεγάλος είναι και ο πόλεμος των γαλακτοβιομηχανιών κάτω από το τραπέζι, αφού προσπαθούν με κάθε τρόπο οικειοποιηθούν  παραγωγούς που μέχρι τώρα παρέδιδαν σε ανταγωνιστικές τους εταιρίες.

Οι γαλακτοβιομηχανίες έχουν δεσμευτεί για παραγωγή συγκεκριμένων ποσοτήτων φέτας ΠΟΠ και το γάλα δεν επαρκεί.

Το θέμα των ελληνοποιήσεων του γάλακτος και οι δηλώσεις του κ. Μάκη Βορίδη για ενδελεχείς ελέγχους και υψηλά πρόστιμα έχει παγώσει τους «διακινητές». Παρόλο το φλέγον πρόβλημα της μεγάλης μείωσης των αποθεμάτων φέτας, οι γαλακτοβιομηχανίες αφήνουν ομιχλώδες το θέμα των τιμών ενώ παράλληλα  προσπαθούν με κάθε τρόπο να εξασφαλίσουν την πρώτη ύλη για την Φέτα.

Φαίνεται όμως ότι τελικά θα αναγκαστούν οι γαλακτοβιομηχανίες να βάλουν νερό στο κρασί τους αυξάνοντας την τιμή του γάλακτος στους παραγωγούς.