Κτηνοτροφία: Νέα τεχνολογία θα «μαρτυρά» αν το γάλα για την παρασκευή της φέτας είναι Ελληνικό

Η νέα τεχνολογία θα είναι αρωγός στην προσπάθεια των κτηνοτρόφων για να διαπιστωθεί αν το γάλα, που χρησιμοποιείται για την παρασκευή της φέτας είναι όντος ελληνικό ή απλά βαπτίστηκε… Έτσι προστατεύεται η ποιότητα του εθνικού μας τυριού.

Η χρηματοδότηση θα γίνει μέσα από το Μέτρο 16 και για την τελειοποίηση του εργαλείου μέτρησης καλούνται να καταθέσουν τις γνώσεις τους εκτός από τα ερευνητικά ιδρύματα, τα Πανεπιστήμια,  οι κτηνοτροφικοί συνεταιρισμοί αλλά και οι τυροκόμοι. Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης θα βγάλει τις επόμενες ημέρες σε διαβούλευση τις αποφάσεις της, για τους ελέγχους του γάλακτος και βέβαια είναι αρωγός σε αυτή την συλλογική προσπάθεια προάσπισης της Φέτας.

Η χρηματοδότηση της μελέτης και της τεχνολογίας μέχρι να πάρει την τελική του μορφή και να λειτουργεί το νέο εργαλείο ιχνηλασιμότητας του γάλακτος, προβλέπεται ότι θα είναι μαζί με όλες τις δράσεις και τις συνεργασίες εξωτερικού 64.000.000 και πρόκειται για δημόσια δαπάνη με συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαικό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Η προθεσμία κατάθεσης της μελέτης λήγει στις 23 Νοεμβρίου μετά από δεύτερη παράταση.

Προηγούμενο άρθροKτηνοτροφία: Η βιώσιμη ανάπτυξη στη κτηνοτροφία στόχος του ΟΗΕ
Επόμενο άρθροΑΠ. ΒΕΣΥΡΟΠΟΥΛΟΣ: “Φόροι, κατασχέσεις και πλειστηριασμοί για να παραμείνουν στην καρέκλα της εξουσίας”