Κτηνοτροφία: Καθορίστηκαν τα πρόστιμα για παραγωγούς και αγοραστές γάλακτος

Αυστηροί θα είναι οι έλεγχοι σε όλη την διαδικασία παραγωγής και εμπορίας γάλακτος.

Για τους κτηνοτρόφους

 Σε περίπτωση μη ακριβούς μηνιαίας δήλωσης παραδόσεων γάλακτος, θα επιβάλλεται  πρόστιμο 1.000 ευρώ συν 2,5% της αξίας των ετήσιων παραδόσεων γάλακτος.

Σε περίπτωση άρνησης ή παρεμπόδισης ελέγχουν θα τους επιβάλλεται πρόστιμο 4.000 ευρώ συν 5% της αξίας των ετήσιων παραδόσεων γάλακτος

Για τους αγοραστές

Σε περίπτωση μη ακριβούς μηνιαίας δήλωσης παραλαβών γάλακτος θα επιβάλλεται πρόστιμο 2.000 ευρώ συν το 1% της αξίας των ετήσιων παραλαβών γάλακτος.

Σε περίπτωση που στα παραστατικά  εμπορίας δεν αναγράφεται σαφώς ή είναι παραπλανητική η προέλευση του γάλακτος, θα επιβάλλεται πρόστιμο 2.500 ευρώ συν 3% της αξίας των ετήσιων παραλαβών γάλακτος.

Σε περίπτωση έλλειψης παραστατικών εμπορίας θα επιβάλλεται πρόστιμο 3.500 ευρώ συν 3% της αξίας των ετήσιων παραδόσεων και παραλαβών γάλακτος.

Σε περίπτωση μη συμφωνίας των δηλωμένων ποσοτήτων και των πρώτων υλών θα επιβάλλεται πρόστιμο 3.000 ευρώ συν 2% της αξίας των ετήσιων παραλαβών γάλακτος.

Σε περίπτωση άρνησης ή παρεμπόδισης ελέγχουν θα τους επιβάλλεται πρόστιμο 4.000 ευρώ συν 5% της αξίας των ετήσιων παραδόσεων γάλακτος

Προηγούμενο άρθροΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ: Γαλλία: Κίνημα των ‘κίτρινων γιλέκων’- Πάνω από 400 οι τραυματίες
Επόμενο άρθροΚαλά στην υγεία τους ο ηγούμενος της Μονής Βατοπεδίου Εφραίμ και οι μοναχοί που τον συνόδευαν, μετά από τροχαίο που είχαν το μεσημέρι