Η φέτα είναι κορυφαίο εθνικό προϊόν, το πιο γνωστό ελληνικό τυρί, που μας κάνει περήφανους και πρωταγωνιστεί στη διεθνή γαστρονομική σκηνή.
Οι εξαγωγές της αποφέρουν στη χώρα μας 240 εκατομμύρια. Οι προοπτικές είναι ακόμα καλύτερες για τα επόμενα χρόνια λόγω της υψηλής της ποιότητας. Άλλωστε η βιοποικιλότητα της Ελλάδας χαρίζει υψηλή ποιότητα στο γάλα και λόγω της μετακινούμενης παραδοσιακής κτηνοτροφίας.
Τα τυροκομεία που παράγουν φέτα που εξάγεται υπολογίζονται σε 600 και τα περισσότερα βρίσκονται στη περιοχή της Θεσσαλίας. Η Ελασσόνα είναι πρώτη περιοχή σε παραγωγή αιγοπρόβειου γάλακτος και κατέχει ξεχωριστή θέση στη παραγωγή εκλεκτής φέτας.
Η φέτα είναι προιόν ΠΟΠ, υψηλής διατροφικής αξίας αφού είναι πλούσιο σε βιταμίνες Β12, D, σε σίδηρο, σε ασβέστιο.
Οι εξαγωγές της φέτας έχουν μεγάλα περιθώρια ανάπτυξης αλλά η φέτα μας χρήζει προσοχής και προστασίας γιατί αυτοί που καραδοκούν είναι πολύ και τα συμφέροντα μεγάλα…