Οι γηγενείς ποικιλίες μαύρου χοίρου στην Κίνα αρκετές, αλλά δύο έχουν επιλεγεί γιατί προσαρμόζονται καλύτερα, στις δύσκολες κλιματολογικές συνθήκες με υγρά και ζεστά καλοκαίρια και βαρείς χειμώνες.
Οι Κινέζοι κτηνοτρόφοι μετά από έρευνες κατέληξαν στο σύστημα εκτροφής με αμμώδες δάπεδο και αναλογία 4 τετραγωνικών για κάθε μαύρο χοίρο. Το σύστημα αυτό ευνοεί τις φάρμες που βρίσκονται δίπλα στον μεγαλύτερο ποταμό της Ασίας, τον Γιανκτσε. Έτσι θα έχουν την ευκαιρία να αναπληρώνουν τις φωλιές των μαύρων χοίρων με άμμο σε καθημερινή βάση. Η άμμος που έχει χρησιμοποιηθεί έχει κοπριά και υπόλοιπο τροφής οπότε χρησιμοποιείται για λίπασμα στα γειτονικά χωράφια.
Οι κινεζικές φάρμες είναι καθετοποιημένης παραγωγής αφού διαθέτουν μύλο για τις δικές τους μίξεις ζωοτροφών, δικά τους σφαγεία και σημεία πώλησης στις μεγάλες πόλεις.
Πάντως οι κινέζοι χοιροτρόφοι «τρίβουν τα χέρια τους» αφού με τους μαύρους χοίρους κερδίζουν τα διπλά από ότι με τους συμβατικούς… Μήπως το πρόβλημα για τη διατροφή εκατομμυρίων κινέζων στην παραποτάμια περιοχή αρχίζει να βρίσκει τη λύση του… ο χρόνος θα δείξει.