Κτηνοτροφία: 1ο Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Αίγειου και Πρόβειου Κρέατος

Μαζί από απόσταση
Μαζί από απόσταση
Μαζί από απόσταση
Μαζί από απόσταση

Το 1ο Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Αίγειου και Πρόβειου Κρέατος  από 27 μέχρι 29 Σεπτεμβρίου 2019, διοργανώνεται στα Βασιλικά Θέρμης, στο Κλειστό Γυμναστήριο Βασιλικών «Στέλιος Πιπινίκας».

Την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου στις 17.00μ.μ, θα γίνονται επιδείξεις κοπής και κρεατοτεχνίας σε συνεργασία με το Σωματείο των Κρεοπωλών.

Σκοπός της τριήμερης εκδήλωσης είναι ο διπλασιασμός της κατανάλωσης του αιγοπρόβειου κρέατος στην Ελλάδα, με στόχο την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Στην Ελλάδα, η κατανάλωση του αιγοπρόβειου κρέατος τα τελευταία χρόνια κυμαίνεται στο 7% της συνολικής παραγωγής, ενώ είναι το μόνο κατά κύριο λόγο Ελληνικό κρέας, σε αντίθεση με το μοσχαρίσιο και το χοιρινό που είναι κυρίως εισαγόμενα.

Προσκεκλημένοι είναι εκπρόσωποι Πανευρωπαϊκών Ενώσεων Νέων Αγροτών.

Το Φεστιβάλ απευθύνεται σε εμπόρους, συνεταιρισμούς, κτηνοτρόφους, εστιάτορες και καταναλωτές από την Ελλάδα, τα Βαλκάνια και την Ευρώπη.

Σκοπός της όλης προσπάθειας είναι και η καθιέρωση του Φεστιβάλ σαν σημαντικός Ετήσιος γαστρονομικός, εμπορικός και πολιτιστικός θεσμός, που θα βοηθήσει την προώθηση του αιγοπρόβειου κρέατος και των τοπικών προϊόντων του Δήμου Θέρμης και της ευρύτερης περιοχής του Νομού Θεσσαλονίκης.

Επιπλέον με το Φεστιβάλ ενισχύονται Ελληνικές γαστρονομικές παραδόσεις αιώνων, αφού παράλληλα θα αναδειχθούν τα τοπικά προϊόντα της υπαίθρου της Θεσσαλονίκης και θα ενισχυθεί η επισκεψιμότητα  της περιοχής.

Τα παρασκευάσματα κρέατος που θα δημιουργηθούν από το Σωματείο Κρεοπωλών Θεσσαλονίκης θα διατεθούν στο Ελληνικό Παιδικό Χωριό του Φιλύρου.

Για πληροφορίες

olgagiannioualopoudi@gmail.com

τηλ. 6936809182