Κρύα Βρύση: Με επίκεντρο τους Νέους Αγρότες, διεξάγεται η φετινή γεωργική – βιοτεχνική έκθεση (3η Pella Agro) Κρύας Βρύσης Πέλλας

Αξιοποιώντας κάθε σπιθαμή του διαθέσιμου χώρου, στεγασμένου και υπαίθριου, και με τις συμμετοχές να κλείνουν σε χρόνο μηδέν, άνοιξε τις πύλες της η  29η Γεωργική – Βιοτεχνική Έκθεση Κρύας Βρύσης Πέλλας (“3η Pella Agro”), που θα διαρκέσει μέχρι τις 2 Οκτωβρίου και καθημερινά εκπρόσωποι των εκθετών της θα τρατάρουν τους επισκέπτες με τοπικά εδέσματα, αλλά και φρούτα.

 Συγκεκριμένα, όπως επισημάνθηκε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ από στελέχη του δήμου Πέλλας, φέτος οι εκθέτες έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο -πέρυσι υπολογίζονταν σε 100 – και προέρχονται απο την Κεντρική Μακεδονία και τη Θεσσαλία. Στόχος των διοργανωτών της έκθεσης, παραμένει η προβολή, η εξωστρέφεια των αγροτικών επιχειρήσεων, η ενημέρωση και ο “εκσυγχρονισμός” των αγροτών, με βάση τις επιταγές των νέων τεχνολογιών, όπως αυτές διαμορφώνονται για τον πρωτογενή τομέα σε παγκόσμιο επίπεδο.

 Στην έκθεση προβάλλονται οι εξής τομείς και προϊόντα: αγροτικά μηχανήματα – εφόδια, ελιά -λάδι, αμπέλι- οινοποιία, βιολογικές καλλιέργειες, κτηνοτροφία, μελισσοκομία, ενέργεια, αυτοκίνητο, επαγγελματικό – αγροτικό και δόμηση – κήπος.

Στο επίκεντρο οι…Νέοι Αγρότες

 Ιδιαίτερη θέση στη φετινή διοργάνωση, που καθημερινά φιλοξενεί πολιτιστικές και άλλες ψυχαγωγικές εκδηλώσεις, έχουν οι Νέοι Αγρότες, που όπως επισημάνθηκε αποτελούν και την εγγύηση για τη διατήρηση και άνθιση του πρωτογενούς τομέα στην Ελλάδα, σε γερά θεμέλια και με νέα νοοτροπία, που παραπέμπει στον επιχειρηματία “εκείνον που μοχθεί για ποιοτικό και καινοτόμο προϊόν, με στόχο να κατακτήσει τις διεθνείς αγορές”. Στο πλαίσιο αυτό, καταγράφονται σημαντικές σε αριθμό στην 3η Pella Agro, οι συμμετοχές εκθετών που αφορούν σε επιχειρήσεις συμβουλευτικής των Νέων Αγροτών, ενόψει και των προγραμμάτων που αναμένεται να προκηρυχθούν.

Στην τελετή των εγκαινίων, μεταξύ άλλων, παρευρέθηκαν και απηύθυναν χαιρετισμούς ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πέλλας, Ιορδάνης Τσώτσος.

Ο δήμαρχος Πέλλας, Γρηγόρης Στάμκος, αναφέρθηκε στην επί 28 χρόνια συνεχιζόμενη προσπάθεια που καταβάλλεται για την διοργάνωση της έκθεσης και σημείωσε χαρακτηριστικά ότι “φέτος στοχεύουμε στην ενημέρωση του αγροτικού κόσμου μεν, αλλά κυρίως στην ανάδειξη των προοπτικών που ανοίγονται για μια συνεχώς βελτιωμένη γεωργία που τόσο έχει ανάγκη ο τόπος μας”. Είπε, επίσης, ότι τα νέα μέτρα “θίγουν τους αγρότες και στερούν από πολλές αγροτικές οικογένειες το δικαίωμα να ζουν με αξιοπρέπεια,  ενώ συσσωρεύουν τα προβλήματα τους.Καθιστούν την ενασχόληση με τον πρωτογενή τομέα ασύμφορη και απαγορευτική”.

Έκανε επίσης γνωστό ότι στη δημοτική ενότητα Κρύας Βρύσης εκασφαλίστηκε χρηματοδότηση για την πραγματοποίηση νέων έργων που αφορούν στο αρδευτικό δίκτυο, στην αγροτική οδοποιία, στον πολιτισμό, στον αθλητισμό και στην κοινωνική πολιτική.