

Κροκέτες ή λουκουμάδες μπακαλιάρου.
Ένας ακόμη τρόπος απόλαυσης γιατί δεν τρώμε μπακαλιάρο μόνο την 25η Μαρτίου.
Ένα πολύ νόστιμο φαγητό που θα το απολαύσουν όλες οι ηλικίες.
Η συνταγή για όλους εσάς.
Κροκέτες μπακαλιάρου
Από τον Σταύρο Τσαλαμπούνη, κορυφαίο παραδοσιακό μάγειρα.
Υλικά:
Μισό κιλό μπακαλιάρο ξαρμυρισμένο
και κομμένο σε μικρά κομματάκια.
1 μικρή μπύρα
Μισό κουταλάκι μπέικιν
Αλεύρι όσο πάρει
Φρέσκο κρεμμυδάκι
Μαϊντανό
Άνηθο οπωσδήποτε (κάνει την διαφορά)
Αλάτι με προσοχή.
Σπορέλαιο για το τηγάνισμα.
Εκτέλεση:
Σε μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά ώστε να γίνει ένας χυλός.
Ξεκινάμε το τηγάνισμα ρίχνοντας με το κουτάλι το μίγμα μας.
Σερβίρουμε με σκορδαλιά (εδώ με ψίχα ψωμιού και με πουρέ πατάτας).
Ένα μεζεδάκι για τσιπουράκι ή άσπρο κρασάκι.
Για όλους τους φίλους της μεγάλης ιστοσελίδας Εμβολος με αγάπη και μεράκι.