Κροκέτες μπακαλιάρου – Τρώγονται μετά βουλιμίας κάθε εποχή

Σταύρος Τσαλαμπούνης
Από τον Σταύρο Τσαλαμπούνη παραδοσιακό μάγειρα

Κροκέτες ή λουκουμάδες μπακαλιάρου.

Ένας ακόμη τρόπος απόλαυσης γιατί δεν τρώμε μπακαλιάρο μόνο την 25η Μαρτίου.

Ένα πολύ νόστιμο φαγητό που θα το απολαύσουν όλες οι ηλικίες.

Η συνταγή για όλους εσάς.

Κροκέτες μπακαλιάρου 1

Κροκέτες μπακαλιάρου

Από τον Σταύρο Τσαλαμπούνη, κορυφαίο παραδοσιακό μάγειρα.

Υλικά:

Μισό κιλό μπακαλιάρο ξαρμυρισμένο

και κομμένο σε μικρά κομματάκια.

1 μικρή μπύρα

Μισό κουταλάκι μπέικιν

Αλεύρι όσο πάρει

Φρέσκο κρεμμυδάκι

Μαϊντανό

Άνηθο οπωσδήποτε (κάνει την διαφορά)

Αλάτι με προσοχή.

Σπορέλαιο για το τηγάνισμα.

Κροκέτες μπακαλιάρου 2

Εκτέλεση:

Σε μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά ώστε να γίνει ένας χυλός.

Κροκέτες μπακαλιάρου 4

Ξεκινάμε το τηγάνισμα ρίχνοντας  με το κουτάλι το μίγμα μας.

Σερβίρουμε με σκορδαλιά  (εδώ με ψίχα ψωμιού και με πουρέ πατάτας).

Κροκέτες μπακαλιάρου 3

Ένα μεζεδάκι για τσιπουράκι ή άσπρο κρασάκι.

Για όλους τους φίλους της μεγάλης ιστοσελίδας Εμβολος με αγάπη και  μεράκι.

Προηγούμενο άρθροΚαιρός: Ο καιρός στην Ελλάδα για σήμερα Σάββατο 29 Μαρτίου 2025
Επόμενο άρθροΠρωτοσέλιδοι βασικοί τίτλοι εφημερίδων του Σαββάτου 29 Μαρτίου 2025