Κρεμμύδι, η δύναμη των οστών μας – Γράφει η Μαρία Αλιμπέρτη-Κατσάνη

Μαρία Αλιμπέρτη - Κατσάνη
Γράφει η συνεργάτης του Έμβολος δημοσιογράφος Μαρία Αλιμπέρτη-Κατσάνη

Σε όλους μας είναι γνωστό το κρεμμύδι και η χρήση του στην μαγειρική σε όλο τον κόσμο όμως εκτός από την ιδιαίτερη γεύση που δίνει στο μαγείρεμα και στις σαλάτες, τα οφέλη του κρεμμυδιού για την υγεία μας και για τα οστά μας είναι τεράστια.

Σύμφωνα με έρευνες που έγιναν πρόσφατα σε ανθρώπους, το κρεμμύδι παρέχει σημαντικά οφέλη στην υγεία των γυναικών στην ηλικία της εμμηνόπαυσης γιατί βοηθάει στην αύξηση της πυκνότητας των οστών.

Επίσης σύμφωνα με τους Ερευνητές , σε περίπτωση πτώσεις μίας γυναίκας που καταναλώνει κρεμμύδια πολύ συχνά, θα κινδυνεύει σε πολύ μικρότερο ποσοστό να εμφανίσει  κάταγμα στο ισχίο της.

Η κατανάλωση κρεμμυδιών μια φορά τον μήνα ή και λιγότερο δεν έχει και πολύ ιδιαίτερα στην πυκνότητα των οστών.

Οι επιστήμονες επισημαίνουν ότι είναι σημαντικό για τον γυναικείο οργανισμό τα μαγειρεμένα κρεμμύδια να υπάρχουν σε καθημερινή βάση στην διατροφή τους.

Η μεγάλη περιεκτικότητα σε ενώσεις θείου που περιέχουν τα κρεμμύδια κάνουν καλό στον συνδετικό ιστό των οστών ενώ πολύ σημαντικές είναι οι γλυκοζαμινογλυκάνες (GAGS), που βρίσκονται στην βασική ουσία του συνδετικού ιστού.