Κορονοϊός: Η ανελέητη προέλαση της πανδημίας συνεχίζεται σε χώρες της Λατινικής Αμερικής

Η πανδημία του κορονοϊού συνεχίζει να εξαπλώνεται σε αρκετές χώρες της Λατινικής Αμερικής, με την Κολομβία να ξεπερνά χθες Κυριακή το ορόσημο των 15.000 θανάτων εξαιτίας της COVID-19 και το Περού να καταγράφει ρεκόρ νέων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.

Στην Μπογοτά, το κολομβιανό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι οι αρχές κατέγραψαν 287 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 κατά τη διάρκεια των 24 προηγούμενων ωρών, γεγονός που αύξησε τον απολογισμό της πανδημίας του κορονοϊού σε 15.097 νεκρούς στη χώρα των Άνδεων, όπου το πρώτο κρούσμα μόλυνσης εντοπίστηκε την 6η Μαρτίου.

Η Κολομβία καταμετρά ως αυτό το στάδιο 468.332 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2. Η χώρα των 50 εκατομμυρίων κατοίκων κατατάσσεται τέταρτη στη Λατινική Αμερική ως προς τον αριθμό των θανάτων και ως προς τον αριθμό των μολύνσεων.

Στη Λίμα, το περουβιανό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε χθες Κυριακή ότι κατέγραψε πάνω από 10.000 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 σε 24 ώρες, νέο ρεκόρ που έσπασε αυτό το οποίο καταγράφηκε μόλις την προηγουμένη.

Το υπουργείο έκανε λόγο για 10.143 νέες μολύνσεις, με το σύνολό τους να φθάνει τις 535.946 αφότου ο κορονοϊός άρχισε να εξαπλώνεται στην περουβιανή επικράτεια. Την προηγουμένη, είχε ανακοινώσει 9.501 κρούσματα μόλυνσης.

Οι θάνατοι που διαπιστώθηκαν το ίδιο διάστημα ήταν 206, κάτι που αύξησε τον συνολικό απολογισμό της πανδημίας στο Περού στους 26.281 νεκρούς, σύμφωνα με τα δεδομένα του υπουργείου, που πάντως αμφισβητούνται από την αντιπολίτευση και μέρος του Τύπου.

Στον Ισημερινό, μια ακόμη από τις λατινοαμερικάνικες χώρες που υφίστανται τα βαρύτερα πλήγματα από την πανδημία — έχει καταγράψει πάνω από 100.000 περιπτώσεις μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 — η κυβέρνηση του προέδρου Λενίν Μορένο ανακοίνωσε χθες, όπως και εκείνες άλλων κρατών της περιοχής, την πρόθεση της να συμμετάσχει στην παραγωγή εμβολίων εναντίον του νέου κορονοϊού.

«Ο Ισημερινός έχει επίσης τη δυνατότητα να κατασκευάσει εμβόλια» για την αποτροπή της μόλυνσης από τον κορονοϊό, «όπως η Αργεντινή, η Κολομβία και το Μεξικό, που έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους να τα παραγάγουν», τόνισε σε δελτίο Τύπου που διένειμαν οι υπηρεσίες του ο υπουργός Υγείας Χουάν Κάρλος Σεβάγιος.

Η περιφέρεια της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής πλήττεται περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη στην υφήλιο από την πανδημία του κορονοϊού, με πάνω από 6 εκατομμύρια επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Προηγούμενο άρθροΘεσσαλονίκη: Εκβίαζε 22χρονη με προσωπικές της φωτογραφίες και βίντεο
Επόμενο άρθροΣτ. Πέτσας: Τα σχολεία θα ανοίξουν στις 7 Σεπτεμβρίου