Κοινή δήλωση Κατερίνας Καζάνη, Βουλευτή Εύβοιας και υπεύθυνης Κ.Τ.Ε. Κοινωνικής Συνοχής και του Τομέα Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής

Με αφορμή την Ημέρα του Πατέρα, αναγνωρίζουμε και τιμούμε την ουσιαστική συμβολή του πατέρα στη ζωή κάθε παιδιού και στην οικογένεια συνολικά.

Η πατρότητα, πέρα από τον βιολογικό της ρόλο, αποτελεί έναν από τους δύο πυλώνες της γονεϊκότητας — μιας σχέσης βαθιάς, πολυδιάστατης και καθοριστικής για την ψυχοσυναισθηματική ανάπτυξη του παιδιού. Ο σύγχρονος πατέρας δεν περιορίζεται στον παραδοσιακό ρόλο του προστάτη ή του παρόχου. Είναι παρών, ενεργός, στοργικός, συμμέτοχος στις καθημερινές στιγμές και στις κρίσιμες αποφάσεις, δημιουργώντας έναν ασφαλή και υποστηρικτικό κόσμο για τα παιδιά του.

Σε μια εποχή που οι οικογενειακές δομές εξελίσσονται και οι ρόλοι επαναπροσδιορίζονται, είναι πιο σημαντικό από ποτέ να αναδεικνύουμε την αξία της ισότιμης γονεϊκής παρουσίας και τη σημασία της συναισθηματικής διαθεσιμότητας του πατέρα. Η γονεϊκότητα είναι ευθύνη και προνόμιο που ανήκει εξίσου και στους δύο γονείς, και σήμερα είναι η στιγμή να ενισχύσουμε αυτή την αντίληψη με σεβασμό, ευαισθησία και θεσμική υποστήριξη.

Προηγούμενο άρθροΓΕΠΑΔ Κεντρικής Μακεδονίας: 15-6-2025 Στοχευμένες αστυνομικές δράσεις στην Κεντρική Μακεδονία
Επόμενο άρθροΑνακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας