Κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής συναντήθηκε με εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Μηχανικών Δημοσίων Υπαλλήλων Διπλωματούχων Ανωτάτων Σχολών

Κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, αποτελούμενο από τον Υπεύθυνο ΚΤΕ Υποδομών & Μεταφορών και Βουλευτή Άρτας Χρήστο Γκόκα, τον Γραμματέα Τομέα Οικονομικών Γιάννη Κουτσούκο, τον Αναπληρωτή Γραμματέα Δημοσίων Υποδομών και Δικτύων Γιώργο Λάμπρου, τον Αναπληρωτή Γραμματέα Κοινωνικής Ασφάλισης Βασίλη Κουλούρη και συνεργάτη του Υπεύθυνου ΚΤΕ Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων Γιώργου Μουλκιώτη, συναντήθηκε στη Βουλή με εκπροσώπους του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Μηχανικών Δημοσίων Υπαλλήλων Διπλωματούχων Ανωτάτων Σχολών (Π.Ο. Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ.).

Oι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας αναφέρθηκαν στα προβλήματα του κλάδου τους και συγκεκριμένα επικεντρώθηκαν στο ζήτημα της υποστελέχωσης, της γενίκευσης εκχώρησης αρμοδιοτήτων στους ιδιώτες και της μισθολογικής απαξίωσης των μηχανικών δημοσίων υπαλλήλων, καθώς και σε μια σειρά εργασιακών ζητημάτων.

Οι εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής ενημέρωσαν για την έγκαιρη ανάδειξη των προβλημάτων που ταλανίζουν τους μηχανικούς δημοσίους υπαλλήλους μέσω της άσκησης κοινοβουλευτικού ελέγχου και τοποθετήσεων σε σχετικά νομοσχέδια που τους αφορούν.

Ταυτόχρονα, επεσήμαναν την απόλυτη αντίθεση της παράταξης στις προωθούμενες ρυθμίσεις της κυβέρνησης Μητσοτάκη που δεν αποτελούν τίποτα άλλο παρά την συνέχεια της πολιτικής εκχώρησης κρίσιμων αρμοδιοτήτων του Δημοσίου σε ιδιώτες και σε ημετέρους και απαξίωσης των εργαζομένων στο δημόσιο τομέα.

Τέλος, διαβεβαίωσαν τους εκπροσώπους της Π.Ο. Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ. για τη διαχρονική στήριξη του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής στα δίκαια αιτήματα τους, όπως αυτά συζητήθηκαν στη συνάντησή τους και δεσμεύτηκαν για την συνέχεια των πολιτικών και κοινοβουλευτικών πρωτοβουλιών για τα προβλήματα και τον ρόλο των μηχανικών του Δημοσίου.

Προηγούμενο άρθροΓεύσεις Μακεδονικής Κουζίνας στο Συμπόσιο της Ένωσης Επαγγελματιών Μαγειρικής Ελλάδος
Επόμενο άρθροΑνακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας