ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ: Μαζί με τις φιέστες για την δήθεν έξοδο από τα μνημόνια, ίσως και να αλληλοβραβευθούν επειδή κατάφεραν να υπάρχουν και επιζήσανε από την πυρκαγιά!

Μαζί από απόσταση
Μαζί από απόσταση
Μαζί από απόσταση
Μαζί από απόσταση

ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΜΑΝΩΛΗ ΟΘΩΝΑ

ΜΕΛΟΥΣ Ε.Γ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

 ΚΑΙ Δ/ΝΤΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΗΣ Φ.ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ

ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΜΑΓΓΗΡΙΑΔΗ

 ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΟΥ «ΣΚΑÏ»

  1. Η ξαφνική και προσχηματική πρεμούρα τους για τα αυθαίρετα δεν θα μεταθέσει, δεν θα συμψηφίσει ούτε θα παραγράψει τις τεράστιες ευθύνες τους.

Η αντιμετώπιση των σοβαρών θεμάτων χωροταξικής, περιβαλλοντικής και πολεοδομικής οργάνωσης της χώρας είναι ένα υπαρκτό, διαχρονικό, σοβαρό θέμα. Τόσο σοβαρό που είναι ακόμη πιο εξοργιστικό να το θυμάται ξαφνικά η κυβέρνηση με αφορμή μια τραγωδία και κυρίως να το χρησιμοποιεί ως επικοινωνιακό αντιπερισπασμό.  Ούτε η ύπαρξη του προβλήματος , ούτε η υποκριτική πρεμούρα της κυβέρνησης, μετά από 3.5 χρόνια,  δεν μπορεί να μεταθέσει, να συμψηφίσει ή να παραγράψει τις τεράστιες ευθύνες που αυταπόδεικτα έχουν αναδειχθεί. Γιατί Πολιτεία οφείλει να έχει σχέδιο και την ικανότητα να το υλοποιεί δεδομένων όλων των πραγματικών συνθηκών. Η εκ των υστέρων και αναδρομική επίκληση τους είναι πράξη πολιτικής δειλίας και κουτοπονηριάς.

  1. Ετοιμάζονται να καβαλήσουν τις μπουλντόζες μήπως και κρύψουν πόσο ξεδιάντροπα έχουν καβαλήσει το καλάμι της εξουσίας.

Οι άνθρωποι δεν έχουν το θεό τους. Η διαχείριση του πολιτικού κόστους, η συγκάλυψη της ανεπάρκειας και των ευθυνών τους,  είναι το μόνο που τους απασχολεί από την ώρα που άναψε η φωτιά μέχρι και σήμερα. Από το reality show το βράδυ της Δευτέρας, την μνημειώδη συνέντευξη τύπου των ανεύθυνο – υπεύθυνων το βράδυ της Πέμπτης , την virtual ανάληψη πολιτικής ευθύνης στο υπουργικό συμβούλιο της Παρασκευής. Τώρα ετοιμάζονται να καβαλήσουν τις μπουλντόζες μήπως και κρύψουν πόσο ξεδιάντροπα έχουν καβαλήσει το καλάμι της εξουσίας. Είναι τέτοιο το θράσος που είναι ικανοί τέλη Αυγούστου, μαζί με τις φιέστες για την δήθεν έξοδο από τα μνημόνια,  να άλληλοβραβευθούν  επειδή κατάφεραν να υπάρχουν και επιζήσαντες από την πυρκαγιά!