Κοινή επιστολή ΚΕΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για τις αλλαγές στη νομοθεσία σχετικά με τα πνευματικά δικαιώματα

Κοινή επιστολή προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα απέστειλαν ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας (ΚΕΕΕ) Κωνσταντίνος Μίχαλος, ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γεώργιος Καββαθάς και ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης ζητώντας την προσωπική του παρέμβαση «για τις διαφαινόμενες δυσμενείς εξελίξεις επί του νομοσχεδίου των πνευματικών δικαιωμάτων» όπως αναφέρουν.

Οι εκπρόσωποι του επιμελητηριακού και του επιχειρηματικού κόσμου, αναφέρουν ότι «τους διακατέχει η αγανάκτηση και οργή όπως άλλωστε και το σύνολο των ανθρώπων που παράγουν πολιτισμό στη χώρα μας, που πληροφορήθηκαν για τη σκανδαλώδη τροποποίηση του νομοσχεδίου για τη συλλογική διαχείριση υπέρ της ΑΕΠΙ Α.Ε.»

Όπως αναφέρεται στην επιστολή «αν περάσουν οι τροποποιήσεις που επιχειρούνται, η ΑΕΠΙ Α.Ε. θα βγει νομοθετικά σκανδαλωδώς ευνοημένη και δυστυχώς πιο ισχυρή από ό,τι με το ν. 2121/1993. Θεωρούμε ότι θα επιχειρήσουν να πάρουν τη ρεβάνς, εφαρμόζοντας τα σκανδαλώδη άρθρα του νόμου με ιδιαίτερη αναλγησία και σκληρότητα και προς τους χρήστες και προς τους δικαιούχους, που άλλοι είναι ανυποψίαστοι και άλλοι αγωνιούν σε ολόκληρη τη χώρα.

Πρόθεση του επιχειρηματικού κόσμου και το έχουμε δηλώσει από την πρώτη στιγμή στον Εθνικό Διάλογο το 2013, είναι να συμβάλλουμε στο μέτρο των δυνατοτήτων μας, ανταποδοτικά για τις υπηρεσίες τις οποίες θα λαμβάνουμε, προκειμένου να στηρίξουμε τον πολιτισμό της χώρας μας και τους χιλιάδες ανθρώπους που παράγουν πολιτισμό να ζουν με αξιοπρέπεια. Για το λόγο αυτό συμφωνούμε με τους χιλιάδες δημιουργούς, να παραμείνουν όχι μόνο τα άρθρα που αφορούν στους χρήστες (22, 45 και 46) αλλά και τα άρθρα που αφορούν στους δημιουργούς (3, 53 και 56), γιατί πιστεύουμε ακράδαντα ότι έτσι μόνο θα διασφαλιστεί η συνεργασία, η δικαιοσύνη, η διαφάνεια, η συνεννόηση όλων των ενδιαφερόμενων μερών και επιτέλους θα λειτουργήσει ο νόμος προς όφελος όλων και θα θωρακιστεί το μέλλον του πολιτισμού της χώρας μας».

 

Προηγούμενο άρθροΑλεξάνδρεια: Σύλληψη 18χρονου για κλοπή κινητού
Επόμενο άρθροH ύπαρξη μη ληξιπρόθεσμων οφειλών δεν εμποδίζει την χορήγηση αποδεικτικού φορολογικής ενημερότητας διευκρινίζουν κύκλοι της ΓΓΔΕ