Κίνα – θίασος, άδειες – ολοκληρωτισμός… Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Τα είδατε φαντάζομαι.

Ο πρωθυπουργός κι η κυβερνητική κουστωδία, πήγαν σε επίσημο ταξίδι στην Κίνα με εμφάνιση περιοδεύοντος θιάσου. Ή καλύτερα περιοδεύοντος μπουλουκιού.

Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος
Γράφει ο συνεργάτης του Έμβολος δημοσιογράφος Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Ο ίδιος αλλά κι ο υπουργοί του των Εξωτερικών και Ανάπτυξης, φόρεσαν τη φορεσιά της ανέμελης επανάστασης, άφησαν στην Ελλάδα τον υπουργό –λιμενοφύλακα και πήγαν στη χώρα του Μάο να ζητήσουν επενδύσεις. Ομού μετά της πρωθυπουργικής συζύγου, με αμφίεση «miss σκυλάδικο».

Καλά, δεν τους είπε κάποιος ότι υπάρχουν αυστηρά πρωτόκολλα ενδυμασίας σε τέτοιου είδους ταξίδια;

Ο Πρωθυπουργός, πήγε και στο Σινικό τείχος κι από εκεί φρόντισε να στείλει στο πόπολο του σανού το επικοινωνιακό του μήνυμα με τιτίβισμα:

«Η ανάβαση και η προσπάθεια επιβραβεύονται. Όπως με την ωραιότερη θέα σε ένα από τα θαύματα της ανθρωπότητας»…

Τι είπε, δηλαδή, στο εγχώριο πόπολο ο Αλέξης Τσίπρας;

Ότι όπως ο ίδιος επιβραβεύθηκε με αυτή την, πράγματι, μοναδική θέα, έτσι «επιβραβεύεται» και η πορεία του ως πρωθυπουργού, μαζί και της χώρας υπό την ηγεσία του, για την προσπάθεια και την «ανάβαση».

Παιδαριώδη παραμυθάκια!

Εξυπνακισμοί σαν κι αυτούς που ανερυθρίαστα έλεγε στους ευρωπαίους ομολόγους του μετά το Brexit κι εκείνοι ειρωνευόντουσαν και γελούσαν με το ελληνικό χάλι.

Την ώρα που τα πάντα καταρρέουν, ο πρωθυπουργός της χώρας επιδίδεται σε αμπελοφιλοσοφίες.

Κι η σταγόνα ξεχειλίζει.

Όχι μόνο στο εσωτερικό της χώρας. Μα και έξω από αυτή.

Οι Κινέζοι, όσο κι αν για λόγους διπλωματικής αβροφροσύνης ή και υποστήριξης των συμφερόντων τους υποδέχτηκαν με χαμόγελα τον Έλληνα πρωθυπουργό, έχουν ήδη μιλήσει με Ευρώπη και ΗΠΑ για όσα προκάλεσε ο υπουργός –λιμενοφύλακας με την αγαστή συμπόρευση του Μεγάρου Μαξίμου.

Για την επιχειρηθείσα εξαπάτησή τους στο ζήτημα της Cosco, με λογικές και πρακτικές σαλταδόρου.

Όμως κι αυτοί να μη το είχαν κάνει, έγινε τόσος θόρυβος στο εξωτερικό, που η ζημιά είναι τεράστια.

Κι αυτό, την ώρα που η Ελλάδα αναζητεί εναγωνίως επενδύσεις.

 

Την ίδια ώρα, η αποκάλυψη της «θαμμένης» επιστολής  του επιτρόπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Γκίντερ Έτινγκερ προς την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, ότι η χώρα μας θα παραπεμφθεί στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, για τη μεθοδευμένη, από το ολοκληρωτικών πολιτικών κατευθύνσεων δίδυμο Ν. Παππά-Χρ. Σπίρτζη, φίμωση των τηλεοπτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας, προκαλεί έντονους προβληματισμούς.

Τόσο για λόγους δημοκρατίας όσο και για λόγους αντιθεσμικής συμπεριφοράς!

Η επιχείρηση ποδηγέτησης της πληροφόρησης από την κυβέρνηση, αποκτά όλο και περισσότερο ολοκληρωτικό χαρακτήρα.

Μόνος του ο Νίκος Παππάς αποφάσισε πόσες άδειες θα δοθούν, μόνος του αποφάσισε ποιος θα ελέγχει τα πάντα (ο ίδιος φυσικά), μόνος του έκρυψε την επιστολή του Ευρωπαίου Επιτρόπου με την οποία τονίζεται ότι η μεθόδευση είναι εκτός ευρωπαϊκού κεκτημένου. Μόνος του πανηγυρίζει ότι σπάει το απόστημα της διαπλοκής, αλλά μια ματιά σε όσους κατέθεσαν αίτηση για μια τηλεοπτική άδεια, θα πείσει ότι πρόκειται για μια επιχείρηση δημιουργίας νέων τζακιών με ανθρώπους που επανειλημμένως έχουν προκαλέσει την κοινή γνώμη, αλλά είναι γνήσιοι ταγοί της κυβέρνησης. Με ισχυρά συμφέροντα στα δημόσια έργα, σε κρατικές δουλειές και κάποιοι με στενές σχέσεις με το Μαξίμου.

Χώρια που έχει καταστεί η ΕΡΤ ένας απίστευτα χυδαίος μηχανισμός κυβερνητικής προπαγάνδας.

 

Το βέβαιο είναι ότι οι ολοκληρωτικές αντιλήψεις του Νίκου Παππά και της κυβέρνησης και η απροκάλυπτη επιχείρηση ελέγχου της ενημέρωσης, αντιβαίνει βάναυσα στην δημοκρατία και στην κορυφαία της κατάκτηση, την πολυφωνία. Κι είναι σίγουρο πλέον ότι οι περιορισμοί στην ελευθερία της έκφρασης, είναι μια σφαίρα στην καρδιά της δημοκρατίας…

Προηγούμενο άρθροΜελίκη – «Τουρνουά Open Beach Volley Κοριτσιών – Αγοριών K16» στη Μελίκη
Επόμενο άρθροΟι αλλαγές που έρχονται στις Ένοπλες Δυνάμεις
*Ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας («Hellas Special Άφιλτρο», «Ο Γέρος του Βοριά» που αποτελεί τη λαϊκή βιογραφία του Κωνσταντίνου Καραμανλή, «Οι Μύθοι και το Παραμύθι»). Θεωρείται εκ των πρωτεργατών της «ελεύθερης ραδιοφωνίας» και επί χρόνια ασχολήθηκε με την πολιτική αρθρογραφία και ανάλυση σε εφημερίδες, περιοδικά, ραδιόφωνα και τηλεοπτικούς σταθμούς. Για πολλά χρόνια συνδύασε την εργασία με τα χόμπι του (αθλητισμός) , με την ιδιότητά του ως Γενικός Διευθυντής της εφημερίδας «Sportime» και της «Αθλητικής Ηχούς», ενώ έχει γράψει στίχους σε τραγούδια σημαντικών Ελλήνων δημιουργών και τραγουδιστών.