Κίνα – Κορονοϊός: 868 νέα κρούσματα Covid-19, ανακοίνωσαν οι αρχές – Χαλάρωση περιορισμών για πτήσεις από το εξωτερικό στις οποίες εντοπίζονται φορείς του ιού

Οι υγειονομικές αρχές της Κίνας ανακοίνωσαν σήμερα 868 νέα κρούσματα κορονοϊού για το προηγούμενο 24ωρο, εκ των οποίων 390 με συμπτώματα της νόσου Covid-19 και 478 ασυμπτωματικά.

Συγκριτικά, μία ημέρα νωρίτερα είχαν καταγραφεί 704 νέα κρούσματα – 361 με συμπτώματα της Covid-19 και 343 ασυμπτωματικά.

Στο Πεκίνο επιβεβαιώθηκε ένα νέο κρούσμα, που αφορά ασθενή με συμπτώματα της Covid-19. Σε Σανγκάη και Σεντσέν δεν καταγράφηκαν νέες μολύνσεις.

Στο δημοφιλές θέρετρο Σανιά, που βρίσκεται στη νήσο Χαϊνάν, επιβλήθηκε lockdown χθες Σάββατο, καθώς την τελευταία εβδομάδα έχουν εντοπιστεί 828 κρούσματα κορονοϊού, εκ των οποίων 615 με συμπτώματα της νόσου Covid-19 και 213 ασυμπτωματικά.

Μέχρι σήμερα, η ηπειρωτική Κίνα έχει καταγράψει επισήμως 230.886 κρούσματα. Δεν ανακοινώθηκαν νέοι θάνατοι εξαιτίας επιπλοκών της Covid-19, με τον συνολικό αριθμό των θυμάτων της πανδημίας να ανέρχεται σε 5.226, απολογισμός που θεωρείται υποτιμημένος από τους ειδικούς.

Χαλάρωση περιορισμών στις διεθνείς πτήσεις

Οι κινεζικές αρχές συντόμευσαν το χρονικό διάστημα αναστολής εισερχόμενων πτήσεων από το εξωτερικό όταν διαπιστώνεται ότι επέβαιναν ασθενείς με Covid-19.

Η αρμόδια αρχή για την ασφάλεια των αερομεταφορών ανακοίνωσε σήμερα ότι οι εισερχόμενες πτήσεις από χώρες του εξωτερικού στις οποίες εντοπίζεται κρούσμα κορονοϊού θα αναστέλλονται για μία εβδομάδα εάν το 4% των επιβατών διαγνωστεί θετικό και για δύο εβδομάδες εάν το 8% των επιβατών διαγνωστεί θετικό.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Προηγούμενο άρθροΗΠΑ: Το φιλόδοξο νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και τη μείωση στις τιμές των φαρμάκων
Επόμενο άρθροΚαιρός: Ο καιρός στη χώρα για σήμερα Δευτέρα 08-08-2022