Κίνα – COVID-19: Σε περισσότερα από 7 εκατ. ανέρχονταν τα νέα κρούσματα σε μια μέρα και σε πάνω από 4.000 οι θάνατοι

Σε περισσότερα από 7 εκατομμύρια ανέρχονταν τα νέα κρούσματα του κορονοϊού σε μια μέρα γύρω στις 22 Δεκεμβρίου στην Κίνα και σε πάνω από 4.000 οι θάνατοι από την COVID-19 στις 4 Ιανουαρίου κατά την κορύφωση του κύματος της επιδημίας στην χώρα, ανακοίνωσε σήμερα το κινεζικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών.

Τα στοιχεία αυτά, τα οποία δημοσιεύονται στον ιστότοπο του κέντρου, κοινοποιούνται μετά τη δήλωση το σαββατοκύριακο εξέχοντος κυβερνητικού επιστήμονα ότι το 80% του πληθυσμού των 1,4 δισεκατομμυρίων κατοίκων της Κίνας έχει ήδη μολυνθεί, κάτι το οποίο απομακρύνει την πιθανότητα μιας μεγάλης αναζωπύρωσης της νόσου κατά τους επόμενους δύο ή τρεις μήνες.
“Γύρω στις 22 Δεκεμβρίου του 2022, ο αριθμός αυτών που μολύνθηκαν και ο αριθμός των επισκέψεων εμπύρετων εξωτερικών ασθενών έφτασε στην κορύφωσή του”, αναφέρει το κέντρο, με τον αριθμό των νέων κρουσμάτων “να ξεπερνάει τα 7 εκατομμύρια την ημέρα και τον αριθμό των επισκέψεων εμπύρετων εξωτερικών ασθενών να κορυφώνεται στα 2,867 εκατομμύρια”.
Σχεδόν 60.000 ασθενείς με COVID-19 πέθαναν στο νοσοκομείο έως τις 12 Ιανουαρίου, σχεδόν έναν μήνα μετά τον τερματισμό από την Κίνα της αυστηρής πολιτικής της για μηδενική COVID, σύμφωνα με τα κυβερνητικά στοιχεία.
Ωστόσο ορισμένοι ειδικοί δηλώνουν ότι ο αριθμός αυτός πιθανώς υπολείπεται σε μεγάλο βαθμό από τον πραγματικό αντίκτυπο της COVID-19 στη χώρα, καθώς αποκλείει εκείνους που πεθαίνουν στο σπίτι και επειδή πολλοί γιατροί είπαν ότι αποθαρρύνονται να αναφέρουν την COVID ως αιτία θανάτου.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Προηγούμενο άρθροΥγεία: Τρίπλεξ καρδιάς εν κινήσει: Δημιουργήθηκε στις ΗΠΑ ο πρώτος φορετός αισθητήρας υπερήχων για την καρδιά
Επόμενο άρθροΚαιρός: Ο καιρός στη χώρα για σήμερα Πέμπτη 26-01-2023