ΚΙΝ.ΑΛ.- Γ. Καμίνης: “Το Μάτι ένα διαρκές μελανό στίγμα για την Ελληνική Πολιτεία”

Δήλωση του κοινοβουλευτικού Τομεάρχη Πολιτικής Προστασίας του Κινήματος Αλλαγής Γιώργου Καμίνη

Η τραγωδία στο Μάτι αποτελεί ένα διαρκές μελανό στίγμα για την Ελληνική Πολιτεία και την οργάνωση της Πολιτικής Προστασίας στη χώρα. Μια απερίγραπτη καταστροφή με δυσβάσταχτο κόστος, πάνω απ’ όλα σε ανθρώπινες ζωές, που τραυμάτισε βαθιά την κοινωνία μας και φανέρωσε, με τον πλέον σκληρό τρόπο, τις ανεπίτρεπτες ελλείψεις σε επίπεδο σχεδιασμού, πρόληψης και οργάνωσης για την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών τέτοιας σφοδρότητας.

Δυστυχώς, όπως επανειλημμένα έχει προειδοποιήσει το Κίνημα Αλλαγής, πολλές από αυτές τις ελλείψεις παραμένουν, παρότι η κλιματική κρίση ήδη θα έπρεπε να μας έχει αφυπνίσει.

Σήμερα, τρία χρόνια μετά από εκείνη την οδυνηρή ημέρα, οφείλουμε να πούμε ξεκάθαρα: Δεν έχουμε το δικαίωμα να ξεχάσουμε τα 102 θύματα της φωτιάς, τους ανθρώπους που ακόμη προσπαθούν να θεραπευτούν από τα εγκαύματα, εκείνους που έμειναν άστεγοι, με τις περιουσίες τους κατεστραμμένες.

Η Πολιτεία οφείλει να φροντίζει διαρκώς ώστε, την απευκταία επόμενη φορά, να είναι σε θέση να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Το Μάτι θα μας θυμίζει ότι δεν υπάρχουν δικαιολογίες

Προηγούμενο άρθροΣτη Δυτική Αττική ο Γραμματέας της ΝΔ Γιώργος Στεργίου
Επόμενο άρθροΠΑΕ ΒΕΡΟΙΑ ΝΠΣ: Ανανέωση συνεργασίας