Κέντρου Πολιτισμού ΠΚΜ εορταστική συναυλία Χριστούγεννα από τη Βιέννη με αγάπη 17.12.2021

 

      Το Κέντρο Πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας σε συνεργασία με τον Δήμο Θέρμης και την Δημοτική  Κοινωφελή Επιχείρηση Πολιτισμού , Περιβάλλοντος & Αθλητισμού Θέρμης  (Δ.Ε.Π.Π.Α.Θ)  για τις άγιες ημέρες των Χριστουγέννων παρουσιάζει την εορταστική συναυλία «Χριστούγεννα από τη Βιέννη…με αγάπη» με το μουσικό σχήμα Transcription Ensemble.

 

Η γιορτινή ατμόσφαιρα των Χριστουγέννων είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη μουσική. Η πρωτοχρονιάτικη συναυλία της Βιέννης καθιέρωσε τις συνθέσεις των Strauss και Tchaikovsky για να συνοδεύουν τους εορτασμούς για τη νέα χρονιά. Παραμονές των γιορτών η συναυλία θα μεταφέρει και εμάς στην μαγεία της Βιέννης και θα μας ταξιδέψει με βαλς, πόλκες, την Ωραία κοιμωμένη, τον Καρυοθραύστη.

Το πρόγραμμα της συναυλίας περιλαμβάνει μουσικά ακούσματα από     Johann Strauß Sohn (1825 – 1899), Βαλς “Frühlingsstimmen”, Op. 410, “An der schönen, blauen Donau”, Op. 314, Tritsch – Tratsch – Polka Op. 214, Wiener Bonbons Op. 307 σε μεταγραφή για πιάνο, βιολί και βιολοντσέλο,  Pyotr Ilyich Tchaikovsky (1840 – 1893). Επιλογές από τα μπαλέτα “Ωραία Κοιμωμένη” Op. 66 και “Καρυοθραύστης” Op. 71 σε μεταγραφή για πιάνο, βιολί και βιολοντσέλο·  Dmitri Shostakovich (1906-1975) Βαλς από τη «Σουΐτα για ορχήστρα τζαζ αρ.2»,  Χριστουγεννιάτικο ποτ πουρί.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2021

ΩΡΑ 21:00

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΘΕΡΜΗΣ    

 ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

(Πληροφορίες και κράτηση θέσεων στο τηλέφωνο 2310- 46 34 23)

COVID FREE Χώρος

Για την είσοδο σας στη συναυλία είναι απαραίτητη η επίδειξη πιστοποιητικού πλήρους εμβολιασμού, είτε πιστοποιητικού νόσησης καθώς και πιστοποιητικού ταυτοπροσωπίας (αστυνομική ταυτότητα, διαβατήριο, δίπλωμα οδήγησης)

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΝΔΥΛΙΔΗΣ: ΒΙΟΛΙ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΡΙΜΠΑΣ:ΒΙΟΛΟΝΤΣΕΛΟ

ΝΙΚΟΣ ΖΑΦΡΑΝΑΣ : ΠΙΑΝΟ

ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ:

Κέντρο Πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας , Δήμο Θέρμης και την Δημοτική  Κοινωφελή Επιχείρηση Πολιτισμού , Περιβάλλοντος & Αθλητισμού Θέρμης  (Δ.Ε.Π.Π.Α.Θ)

Προηγούμενο άρθροΟλοκληρώνεται η διάθεση του Νομισματικού Προγράμματος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021»
Επόμενο άρθροΥγεία: Εμβολιασμός συν νόσηση παρέχουν καλύτερη προστασία έναντι των παραλλαγών του κορονοϊού, σύμφωνα με Αμερικανούς επιστήμονες