Κατερίνη: Δεκάδες παιδιά από σχολεία της Πιερίας συμμετείχαν σε διαγωνισμό για τη Μικρασιατική Καταστροφή

Δεκάδες παιδιά από σχολεία της Πιερίας εκφράστηκαν δημιουργικά και μέσα από τα εικαστικά τους έργα και τα βίντεο αποτύπωσαν τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους για τη Μικρασιατική Καταστροφή στο πλαίσιο του μαθητικού διαγωνισμού, με θέμα «Μνήμη μου σε λένε Μικρασία», που διοργάνωσε η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος.

Η δράση που υλοποιήθηκε από την τοπική Εκκλησία σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας και τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ν.Πιερίας, απευθυνόταν σε μαθητές των σχολείων του νομού και αφορούσε τους τομείς: διαγωνισμός ζωγραφικής για μαθητές δημοτικού και διαγωνισμός δημιουργίας ψηφιακού βίντεο για μαθητές γυμνασίου και λυκείου.

Τα έργα των παιδιών και των μαθητικών ομάδων θα παρουσιαστούν το φθινόπωρο στο πλαίσιο ειδικής τελετής βράβευσης, η οποία θα ενταχθεί στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων τις οποίες προετοιμάζει η Ιερά Μητρόπολη υπό την αιγίδα της Εκκλησίας της Ελλάδος για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή.

Με αφορμή την ολοκλήρωση του διαγωνισμού, ο Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, Γεώργιος, δήλωσε πως «μέσα από τον μαθητικό διαγωνισμό, τα παιδιά ξεδίπλωσαν τις δημιουργικές τους δυνάμεις και με τα έργα τους ανέδειξαν στιγμές και μορφές του Ελληνισμού της Μικράς Ασίας».

*Τη συνημμένη φωτογραφία παραχώρησε η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Προηγούμενο άρθροΤουρκία: Η Άγκυρα θα συζητήσει αύριο με τη Φινλανδία και τη Σουηδία για τις προσπάθειές τους να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ
Επόμενο άρθροΛαγκαδάς: Ένα βράδυ με τους αναστενάρηδες που αναβίωσαν το έθιμο δυο χρόνια μετά