Κάντε ένα διάλειμμα από τα προβλήματα της καθημερινότητας!

Ο φθινοπωρινός μήνας Σεπτέμβριος είναι πια ο μήνας που διανύουμε, αυτός σηματοδοτεί το τέλος των διακοπών και την επιστροφή στα καθημερινά προβλήματα, φυσικά τα αφήσατε όλα φεύγοντας αλλά δεν εξαφανίστηκαν αντίθετα συνέχισαν να υπάρχουν και ίσως να πολλαπλασιάστηκαν τόσο που αν δεν τα βάλετε σε μια σειρά θα σας πνίξουν.

μαρια αλιμπερτι1
Γράφει η δημοσιογράφος Μαρία Αλιμπέρτη – Κατσάνη

 Επιστρέψατε χαλαροί και ανέτοιμοι για το τι θα συναντήσετε και ένας ατέρμονος βομβαρδισμός πληροφοριών σας ξάφνιασε. Μια τακτική άμυνας αλλά και ανασυγκρότησης των ενεργειών που θα κάνετε είναι αυτό που θα σας βοηθήσει να κρατήσετε την καλοκαιρινή ηρεμία και για το υπόλοιπο του έτους κρατώντας μερικές στιγμές σιωπής για τον εαυτό σας.

Κάποιοι από εσάς ξεκινήσατε νωρίτερα να  εργάζεστε και οι συνεχείς απαιτήσεις για ραντεβού, προθεσμίες, e-mail,  σας καλλιεργούν μια μεγάλη εμμονή με την επικοινωνία, έτσι παίρνετε τις έγνοιες της εργασίας στο σπίτι, περνάτε περισσότερη ώρα στα κινητά σας ή στα τάμπλετ και αφιερώνετε λιγότερο χρόνο για ξεκούραση και για ύπνο.

Σε πρόσφατες μελέτες που έγιναν υπολογίστηκε ότι ο καθέ άνθρωπος για την ενημέρωσή του αφιερώνει 15,5 ώρες στα μέσα μαζικής ενημέρωσης καθημερινά, με διάφορους τρόπους, τηλεοπτικά, ηλεκτρονικά ή έντυπα.

Κάντε-ένα-διάλειμμα-από-τα-προβλήματα-της-καθημερινότητας!Κανένας σας δεν απενεργοποιεί το κινητό του στον χώρο εργασίας, στο ραντεβού ακόμα και το βράδυ που κοιμάστε, ενώ με δυσκολία το βάζετε στο αθόρυβο όταν βρίσκεστε σε  άλλους χώρους  για να χαλαρώσετε και να διασκεδάσετε στο θέατρο ή στο σινεμά, κάνοντας την κατάσταση τόσο τραγική σε σχέση με την εξάρτηση που έχετε από τα κινητά σας.

Όσο συναρπαστική και αν είναι η συνεχής επικοινωνία και η πληροφόρηση, είναι επίσης εξουθενωτική όχι και τόσο επιτακτική ανάγκη, στην τελική ίσως θα έπρεπε να κλείνετε τους διακόπτες σας έστω για μισή ώρα καθημερινά.

Βομβαρδίζεστε από υπερβολικά πολλά τα δεδομένα μέσω τεχνολογίας και χρειάζεστε χώρο για να αναπνεύσετε πνευματικά, να ησυχάσει το μυαλό σας και να σταματήσετε αυτό το ατέρμονο βουητό μέσα στο κεφάλι σας.

Κάντε ένα διάλειμμα μισής ώρας.

Συγκεντρωθείτε, καθίστε κάπου ήσυχα, ηρεμήστε μην μιλάτε με κανέναν και διαλογιστείτε. Με αυτό τον τρόπο μπορείτε να βάλετε σε σειρά τις σκέψεις που ακούτε στο κεφάλι σας. Μισή ωρίτσα σιωπής καθημερινά μπορούν να σας βοηθήσουν να είστε πιο ψύχραιμοι.

Είναι περίεργο να βλέπετε φωτογραφίες από ανθρώπους να περνούν καλά στο Face book ενώ εσείς έχετε κάποιες υποχρεώσεις που σας κάνουν να νοιώθετε πως δεν περνάτε καλά, μπορεί να καταλήξει αυτό-υποτιμητικό. Κάντε ένα διάλειμμα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αυτό θα σας βοηθήσει να συνειδητοποιήσετε τι όντως έχετε και να το εκτιμήσετε, μια και η εικονική πραγματικότητα δεν σας αφήνει, με αυτό τον τρόπο θα βρείτε για λίγο την ησυχία σας, έτσι θα συγκεντρωθείτε απόλυτα εσωτερικά.

Εκτός από το μυαλό χρειάζεται να χαλαρώσει και το σώμα σας. Πάρτε λίγο χρόνο για να συγχρονιστείτε με αυτό, ρυθμίστε την αναπνοή σας σε μικρές και τακτικές ανάσες που μπορούν να σας ηρεμήσουν. Θυμηθείτε τις αναπνοές που κάνει μια έγκυος για να μπορέσει να γεννήσει.

Εάν νιώθετε καταβεβλημένοι στη δουλειά, απομονωθείτε σε κάποιον ήσυχο χώρο και απλά μεταφέρετε το μυαλό και την έντασή στον αφαλό σας, που είναι το κέντρο της βαρύτητας του σώματος. Συγκεντρωθείτε στην αργή αναπνοή και θα σας βοηθήσει να ξανασυγκεντρωθείτε μόλις τελειώσετε. Έτσι θα δείτε τα πράγματα στις πραγματικές τους διαστάσεις.  Φτάνουν μερικά λεπτά της ημέρας.

Αν είναι δύσκολο να κάνετε διάλυμα μισής ώρας κάντε μικρά διαλύματα στον χώρο σας προσπαθώντας να μην ακούτε τίποτα από ότι λέγετε γύρω σας, με αυτό τον τρόπο  θα προλάβετε την πνευματική αλλά και σωματική κόπωση και θα αποφύγετε ένα blackout.

Προηγούμενο άρθροΈρχονται νέοι έλεγχοι από την εφορία – Γράφει ο Δημήτρης Χριστούλιας
Επόμενο άρθροΣυμμετοχή της ΕΑΥΝΗ στην πανελλήνια συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Θεσσαλονίκη