Αρχική Καιρός Καιρός: Ο καιρός στην Ελλάδα για σήμερα Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2026

Καιρός: Ο καιρός στην Ελλάδα για σήμερα Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2026

ΓΕΝΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6-11-2026

ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Στη δυτική και κεντρική Μακεδονία, την ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την ανατολική και νότια Πελοπόννησο και την Κρήτη προβλέπονται παροδικές νεφώσεις με λίγες τοπικές βροχές έως τις απογευματινές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη στα δυτικά, κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6, στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα κεντρικά και θα φτάσει στα βόρεια τους 14 με 16 βαθμούς, στην υπόλοιπη χώρα τους 17 με 19 και στα Δωδεκάνησα τους 20 με 21 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ – ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Στη δυτική και κεντρική Μακεδονία λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών κυρίως έως το απόγευμα. Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη γενικά βελτιωμένος καιρός με διαστήματα ηλιοφάνειας.

Άνεμοι: Στην ηπειρωτική ενδοχώρα ασθενείς έως μέτριοι και κυρίως από βόρειες διευθύνσεις. Στο ανοιχτό βόρειο Αιγαίο βόρειοι έως βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ, με τάση εξασθένησης αργότερα.

Θερμοκρασία: Θράκη: 7–15°C · Ανατολική Μακεδονία: 9–15°C · Κεντρική Μακεδονία: 10–16°C · Δυτική Μακεδονία: 7–15°C.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες, με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών μέχρι τις πρώτες απογευματινές ώρες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα νωρίς το πρωί.

Άνεμοι: Μεταβλητοί, γενικά ασθενείς στην πόλη. Οι ισχυρότερες εντάσεις του βόρειου Αιγαίου δεν χαρακτηρίζουν το κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Θερμοκρασία: Θεσσαλονίκη: 8–16°C.

ΗΠΕΙΡΟΣ – ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ

Καιρός: Γενικά λίγες νεφώσεις, με διαστήματα ηλιοφάνειας. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλη τις πρωινές ώρες κυρίως στα ορεινά και την ενδοχώρα.

Άνεμοι: Στο Ιόνιο ασθενείς έως μέτριοι, γενικά 3 με 4 μποφόρ, μεταβλητών και κατά τόπους ανατολικών διευθύνσεων. Στην ενδοχώρα κατά κανόνα ασθενέστεροι.

Θερμοκρασία: Ήπειρος: 8–16°C · Νησιά Ιονίου: 11–19°C.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Καιρός: Λίγες έως παροδικά αυξημένες νεφώσεις. Στα ανατολικά και στις Σποράδες πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών έως το απόγευμα, με διαστήματα βελτίωσης.

Άνεμοι: Στην ενδοχώρα κυρίως βόρειοι, ασθενείς έως μέτριοι. Στις Σποράδες και τα ανοιχτά θαλάσσια τμήματα βόρειοι έως βορειοανατολικοί, περίπου 4 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Θεσσαλία: 10–18°C.

ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ – ΕΥΒΟΙΑ

Καιρός: Στη δυτική Στερεά λίγες νεφώσεις με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας. Στην ανατολική Στερεά και την Εύβοια παροδικά αυξημένες νεφώσεις με λίγες τοπικές βροχές έως το απόγευμα.

Άνεμοι: Στα δυτικά γενικά μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Στα ανατολικά κυρίως βόρειοι έως βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ, τοπικά ισχυρότεροι στα εκτεθειμένα θαλάσσια τμήματα.

Θερμοκρασία: Δυτική Στερεά: 9–19°C · Ανατολική Στερεά – Εύβοια: 11–17°C.

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Στα δυτικά λίγες νεφώσεις και διαστήματα ηλιοφάνειας. Στα ανατολικά και νότια παροδικά αυξημένες νεφώσεις με λίγες τοπικές βροχές, κυρίως μέχρι το απόγευμα.

Άνεμοι: Στα δυτικά μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Στα ανατολικά και νότια θαλάσσια τμήματα κυρίως βόρειοι 4 με 5 μποφόρ, ισχυρότεροι στα ανοιχτά πελάγη.

Θερμοκρασία: Δυτική Πελοπόννησος: 9–19°C · Ανατολική Πελοπόννησος: 10–18°C.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ – ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Στις Κυκλάδες λίγες νεφώσεις και αρκετά διαστήματα ηλιοφάνειας. Στην Κρήτη παροδικά αυξημένες νεφώσεις, με λίγες τοπικές βροχές κατά τόπους έως το απόγευμα, κυρίως στα δυτικά.

Άνεμοι: Κυρίως βόρειοι 5 με 6 μποφόρ στο Αιγαίο, τοπικά 7 στα ανοιχτά και στα νοτιοανατολικά θαλάσσια τμήματα. Στην Κρήτη η ένταση διαφοροποιείται μεταξύ παράκτιων περιοχών και ανοιχτού πελάγους.

Θερμοκρασία: Κυκλάδες: 15–19°C · Κρήτη: 15–19°C.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Γενικά αίθριος καιρός με λίγες παροδικές νεφώσεις. Στα νοτιότερα Δωδεκάνησα, κυρίως στην περιοχή του Καστελόριζου, πιθανότητα πρόσκαιρων τοπικών βροχών.

Άνεμοι: Από βόρειες έως βορειοδυτικές διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ, τοπικά στα ανοιχτά του νοτιοανατολικού Αιγαίου έως 7 μποφόρ. Στα προστατευμένα σημεία ενδέχεται να είναι ασθενέστεροι.

Θερμοκρασία: Νησιά Ανατολικού Αιγαίου: 15–19°C · Δωδεκάνησα: 17–21°C.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών κυρίως τις πρώτες ώρες. Στη συνέχεια διαστήματα ηλιοφάνειας.

Άνεμοι: Κυρίως βόρειοι 3 με 4 μποφόρ, τοπικά στα ανατολικά και νοτιοανατολικά τμήματα έως 5 μποφόρ. Οι υψηλότερες τιμές του ανοιχτού Αιγαίου δεν αποδίδονται σε ολόκληρη την Αττική.

Θερμοκρασία: Αττική: 11–17°C.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 7 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2026

Στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά (πλην της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης) και στην Κρήτη προβλέπονται λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες, με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6, τοπικά στο νοτιοανατολικό Αιγαίο έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα βόρεια και κεντρικά ηπειρωτικά τους 14 με 16 βαθμούς, στην υπόλοιπη χώρα τους 17 με 19 και κατά τόπους στα δυτικά, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τους 20 με 21 βαθμούς Κελσίου.

Με πληροφορίες από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.
Προηγούμενο άρθροΣαν σήμερα 6 Νοεμβρίου – Σημαντικά γεγονότα
Επόμενο άρθροΦαλάφελ Μέσης Ανατολής – Πιο αυθεντικά δεν γίνεται…