Καίριες οι προτάσεις του Τάσου Μπαρτζώκα για τους δημοσίους υπαλλήλους και τις γυναίκες, ελεύθερες επαγγελματίες στο νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο!

Καίριες οι προτάσεις του Τάσου Μπαρτζώκα για τους δημοσίους υπαλλήλους και τις γυναίκες, ελεύθερες επαγγελματίες στο νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο!

 

 

Την χρονική επιμήκυνση της κρατικής επιδότησης για τις ασφαλισμένες μητέρες, που δραστηριοποιούνται στο ελεύθερο επάγγελμα ή την ποσοστιαία αύξηση της επιδότησής τους, πρότεινε ο Τάσος Μπαρτζώκας στην τοποθέτησή του, επί του νέου ασφαλιστικού νομοσχεδίου που ψηφίστηκε στη Βουλή.

Όπως επεσήμανε στην ομιλία του, με αφορμή τη διάταξη που επεκτείνει την άδεια μητρότητας για τις μισθωτές απασχολούμενες από 6 σε 9 μήνες, «έχει έρθει καιρός η Κυβέρνηση να αποκαταστήσει τη δικαιοσύνη και για τις δραστηριοποιούμενες σε ελεύθερο επάγγελμα, προκειμένου να μπορεί και αυτή η κατηγορία εργαζόμενων γυναικών, να εναρμονίσουν την οικογενειακή με την επαγγελματική τους ζωή».

Παράλληλα, επί της διάταξης που ρυθμίζει την προσαρμογή των ηλικιακών προϋποθέσεων για χορήγηση μειωμένης σύνταξης  σε ασφαλισμένους του δημοσίου, που έχουν θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα, μέχρι και τις 31.12.2010, ο Βουλευτής πρότεινε στον Υπουργό Εργασίας, κ. Κ. Χατζηδάκη, να προβλέψει μεγαλύτερο μεταβατικό διάστημα από αυτό που ορίζεται. Όπως ανέφερε «οι ασφαλισμένοι δικαιούνται ασφάλεια δικαίου και δεν επιτρέπεται να αιφνιδιάζονται για το συνταξιοδοτικό τους προγραμματισμό».

Ο Τάσος Μπαρτζώκας ανέλυσε τις θετικές ρυθμίσεις του νομοσχεδίου για τους πολίτες, όπως την έκτακτη εισοδηματική ενίσχυση για τις ευάλωτες ομάδες, την δεκαετή παραγραφή των μη βεβαιωμένων, ασφαλιστικών οφειλών, την αύξηση των δόσεων των υπό ρύθμιση, ασφαλιστικών οφειλών, από 12 σε 24, την επέκταση του δικαιώματος μάχιμης πενταετίας σε όλους τους ένστολους και την παραγραφή οφειλών ή τις ελαφρύνσεις αποπληρωμής για όσους έλαβαν επιδόματα από τον ΟΠΕΚΑ, χωρίς να τα δικαιούνται.

Τονίζοντας ότι οι ρυθμίσεις του νομοσχεδίου είναι ρυθμίσεις κοινής λογικής και δικαιοσύνης, δήλωσε ότι η Νέα Δημοκρατία συνεχίζει τα βήματα της συνέπειας και της αποτελεσματικότητας, προς όφελος της κοινωνίας.

Ο σύνδεσμος για την τοποθέτηση του Βουλευτή:  https://youtu.be/_CntKmWVCbU

Προηγούμενο άρθροΦρόσω Καρασαρλίδου: “Προτού δεις το κακό να γίνεται επίλεξε να αντιδράσεις”
Επόμενο άρθροΔημήτρης Μάντζος: «Η Κυβέρνηση μας κρυφακούει αλλά δεν ακούει τις προτάσεις μας»