Και ξανά προς τη διάσπαση τραβούν… – Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Ένα άσμα της εγχώριας λαϊκής υποκουλτούρας αναφέρει ότι η «οι χωρισμένοι δεν γιορτάζουνε ποτέ», μα αυτό δεν είναι και τόσο σίγουρο. Τουλάχιστον στην περίπτωση του ΣΥΡΙΖΑ, στον οποίο ο χωρισμός/διάσπαση του 2015, μάλλον βγήκε σε καλό.

Νίκος Σακελλαρόπουλος
Γράφει ο συνεργάτης του Έμβολος δημοσιογράφος Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Ο χωρισμός ως έννοια κι ενδεχόμενο έχει πέσει πάλι στα ενδότερα της Κουμουνδούρου, ειδικά μετά την εμφάνιση του φέρελπι Κασσελάκη. Οι μπηχτές και τα υπονοούμενα δίνουν και παίρνουν μεταξύ των υποψηφίων, ενώ οι καπετάνιοι τους έχουν ήδη βγάλει τα μαχαίρια και τα ακονίουν. Μόλις προχθές η Όλγα Γεροβασίλη, ερωτηθείσα αν η υποψηφιότητα Κασσελάκη διαμορφώνει σκηνικό διάσπασης, απάντησε με σαφήνεια:  «Καμιά φορά δεν είναι κακές οι διασπάσεις».

Η αλήθεια είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται εδώ και καιρό παρκαρισμένος στο πεζοδρόμιο της παρακμής. Ο Αλέξης Τσίπρας μπορεί να τον γιγάντωσε και να τον οδήγησε στην εξουσία (έστω και με την Δεξιά/Δεξιά), αλλά χωρίς υπόβαθρο, επαφή με την κανονική κοινωνία και υπό το βάρος ατέλειωτων ψεμάτων, τον παρέδωσε επανειλημμένως ηττημένο και ημιθανή, στη ζώνη του λυκόφωτος.

Κι ενώ οι υποψήφιοι διάδοχοι τραβούσαν τον αδιάφορο δρόμο τους προς τις προσωπικές τους επιδιώξεις, εμφανίστηκε ένα golden boy , που με τις πλάτες ανθρώπων του Τσίπρα (Πολάκης, Γ. Τσίπρας, Αποστολάκης, Τζάκρη κλπ) τάραξε τα νερά. Φαίνεται ότι ο Αλέξης Τσίπρας, όσο έδιωξε/ώθησε στην έξοδο, το 2015,  τον Λαφαζάνη και τους δικούς του, αλλά και την Κωνσταντοπούλο, άλλο τόσο ωθεί τους Αριστερούς ομπρελίστας σήμερα, με «όχημα» τον Κασσελάκη.  Ή εν πάση περιπτώσει τους κάνει πλάκα και τους ωθεί σε συνεχείς συνθήκες παράκρουσης.

Ο Κασσελάκης είναι αυτό που απεχθάνεται η συντριπτική πλειοψηφία της  Κουμουνδούρου. Κι εκείνος τους προκαλεί καθημερινά με τις κινήσεις και πράξεις του. Πότε με το ένα, πότε με το άλλο. Μα η ιερόσυλη πράξη του να επισκεφτεί τη Μακρόνησο, με «ορντίναντσα»  τον ναύαρχο Αποστολάκη (!!!), κορύφωσε την ένταση.

Πλήρης Αριστερής ενσυναίσθησης ο Τσακαλώτος , θύμωσε κι αισθάνθηκε την ανάγκη να μιλήσει για «έλλειψη συναισθηματικής νοημοσύνης» του συνυποψηφίου του, ενώ  ζήτησε «συγγνώμη εκ μέρους όλου του ΣΥΡΙΖΑ».

Τι ήταν να το κάνει; Εξοργίστηκε ο Πολάκης και τα «έχωσε» στον Τσακαλώτο!  «Προφανώς και δεν ζητάει συγγνώμη εξ ονόματός μου ο Ευκλείδης!!», ενώ επιδοκίμασε τον εφοπλιστή υποψήφιο πρόεδρο! Όμως, όσοι συνήθως τον ακολουθούν και ταυτίζονται μαζί του, μάλλον αποστασιοποιήθηκαν και δεν τον… δόξασαν!  Δόξασαν όμως τον Κασσελάκη οι οπαδοί του διαδικτύου, εκείνοι που διακατέχονται από αντιδεξιά ή αντιμητσοτακικά σύνδρομα ή εκείνοι που ελκύονται από τον αντικομφορμισμό της προσωπικής του ζωής.

Μετά, πετάχτηκε θυμωμένος ο Μπίστης, από το fun club της Αχτσιόγλου. «Σε όλα υπάρχει ένα όριο. Η ιστορική μνήμη δεν προωθείται με μια επ’ ευκαιρία επίσκεψη στην Μακρόνησο ούτε βέβαια με εναγκαλισμό εθνικής συμφιλίωσης με τον ναύαρχο Αποστολάκη. Είναι πολύ σοβαρά πράγματα αυτά για να τα εντάσσεις στην προεκλογική σου καμπάνια».

Ύστερα βγήκε υπερασπιστής του Κασσελάκη ο πολύς Καρανίκας. «Ο σύντροφος Κασσελάκης», είπε, «ανέδειξε προεκλογικά την πανλαϊκή αξία και σημασία της Μακρονήσου θέτοντας το ζήτημα της συνέχειας, της ενότητας και της εκπαιδευτικής αξίας στα σημερινά σχολεία. Ενόχλησε τους πανικόβλητους και τους αυτοαναφορικούς ιδιοκτήτες της ιστορίας. Καλά έκανε».

Ταυτοχρόνως, διασπάστηκε κι η κλαδική των εφοπλιστών-πλουσίων του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Πέτρος Κόκκαλης επιτέθηκε στον Κασσελάκη ισχυριζόμενος ότι  «η Ελλάδα δεν “κόπηκε στα δύο” στον “νέο Παρθενώνα” (φράση που αποδίδεται στον Παναγιώτη Κανελλόπουλο, μάλλον αδίκως). «Η Ελλάδα είναι κομμένη στα δύο επειδή είναι πλημμυρισμένη η εθνική οδός μια εβδομάδα μετά το φαινόμενο. Από εμένα είναι ΟΧΙ», ανέφερε.

Η διαμάχη –κι όχι μόνο με αφορμή τη Μακρόνησο-  κορυφώθηκε στα  social media, όπου ο Κασσελάκης δείχνει να κερδίζει τη μάχη απέναντι στους παλιούς του ΣΥΡΙΖΑ, που ούτε λίγο ούτε πολύ χαρακτηρίζονται παλαιολιθικοί, ξεπερασμένοι, ταυτισμένοι με τη «νεκρική φορμόλη»! «Ήρθαν τα άγρια να διώξουν τα ήμερα», απαντούν οι οπαδοί του επονομαζόμενου ΣτεΚα (Κασσελάκης) και πάει λέγοντας, αφού είναι σαφές ότι ημέρα με την ημέρα θρυμματίζεται η όποια ψυχική ενότητα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.

Μάλιστα, όλο και περισσότεροι μιλάνε φωναχτά πια, για διαφορετικές πορείες πολλών, ειδικά αν εκλεγεί ο Κασσελάκης. Κι όπως αναφέραμε στην αρχή, κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ άρχισαν ισχυρίζονται ότι …«καμιά φορά δεν είναι κακές οι διασπάσεις»…

Προηγούμενο άρθροΠρωτοσέλιδοι βασικοί τίτλοι εφημερίδων της Παρασκευής 15 Σεπτεμβρίου 2023
Επόμενο άρθροΣυνολικά 55.000 voucher βιβλίων της ΔΥΠΑ ενεργοποιήθηκαν σε δύο εβδομάδες
*Ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας («Hellas Special Άφιλτρο», «Ο Γέρος του Βοριά» που αποτελεί τη λαϊκή βιογραφία του Κωνσταντίνου Καραμανλή, «Οι Μύθοι και το Παραμύθι»). Θεωρείται εκ των πρωτεργατών της «ελεύθερης ραδιοφωνίας» και επί χρόνια ασχολήθηκε με την πολιτική αρθρογραφία και ανάλυση σε εφημερίδες, περιοδικά, ραδιόφωνα και τηλεοπτικούς σταθμούς. Για πολλά χρόνια συνδύασε την εργασία με τα χόμπι του (αθλητισμός) , με την ιδιότητά του ως Γενικός Διευθυντής της εφημερίδας «Sportime» και της «Αθλητικής Ηχούς», ενώ έχει γράψει στίχους σε τραγούδια σημαντικών Ελλήνων δημιουργών και τραγουδιστών.