Ήθελα νάξερα δεν ντρέπεστε; – Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Τα χρόνια της πλασματικής ευημερίας που οι υπουργοί της κυβέρνησης του ΠαΣοΚ ξημερώνονταν στα «σκυλάδικα» που ο αείμνηστος Ευ. Γιαννόπουλος τα είχε βαφτίσει «πολιτισμικά κέντρα», υπήρχε μια αοιδός που τραγουδούσε το…  πλήρους νοήματος άσμα που είχε τίτλο «Ήθελα νάξερα δεν ντρέπεσαι;».

Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος
Γράφει ο συνεργάτης του Έμβολος δημοσιογράφος Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Αυτό το άσμα θυμήθηκα διαβάζοντας το πρωτοσέλιδο της κομματικής εφημερίδας του ΣΥΡΙΖΑ, που ανήμερα της επετείου για τα συμπλήρωση δυο χρόνων από την ανάληψη της εξουσίας από την Αριστερά και τους εθνικοπατριώτες της απολύτως λαϊκίστικης Δεξιάς, βγήκε με τίτλο «Η ελπίδα παραμένει Αριστερά» και παρέθετε τα πέντε –υποτίθεται- επιτεύγματα της κυβέρνησης σ’ αυτό το διάστημα.

Έγραψε, ότι αυτά τα δυο χρόνια η κυβέρνηση φρόντισε και πέτυχε:

  1. «Ο καθημερινός αγώνας για διέξοδο από την κρίση».

Φυσικά δεν έγραφε το παραμικρό για το χαμένο πρώτο εξάμηνο της δήθεν περήφανης διαπραγμάτευσης, στο οποίο χάθηκε και χρόνος και χρήμα. Δεν έγραψε για τα χαμένα 45 δις (συμφώνως με το Lisbon Council) της περιόδου με τα ανοικτά πουκάμισα και τις αηδίες του Βαρουφάκη, τα οποία κατά την ΤτΕ ανέρχονται σε 86δις.

Δεν έγραψε, επίσης, το παραμικρό για τα capital controls, το κυνήγι του ιδιωτικού τομέα, το «στέγνωμα» της αγοράς, τη μετανάστευση χιλιάδων επιχειρήσεων…

  1. «Από τις αντιλαϊκές δεσμεύσεις της κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου, φτάσαμε στις κοινωνικές παρεμβάσεις».

Αλλά δεν έγραψε για ποιες ακριβώς κοινωνικές παρεμβάσεις; Τη μείωση του ΕΚΑΣ έως και κατά 50% από την Πρωτοχρονιά; Την υπέρμετρη φορολόγηση επί δικαίων και αδίκων; Την έλλειψη ακόμη και φαρμάκων για τους καρκινοπαθείς;

  1. «Η διαρκής προσπάθεια για την ανασύσταση του κράτους πρόνοιας και η μάχη κατά της διαπλοκής».

Δεν έγραψε όμως για τα διαλυμένα νοσοκομεία και για το γεγονός ότι οι ασθενείς πάνε σεντόνια, κουβέρτες, οινόπνευμα, βαμβάκια και άλλα πρώτης ανάγκης αναλώσιμα υλικά από τα σπίτια τους;

Άλλωστε, μόλις χθες οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία έκαναν κινητοποιήσεις καταγγέλλοντας την άθλια κατάσταση που επικρατεί. Παράλληλα, παρουσίασαν στοιχεία που αποδεικνύουν ότι ασθενείς που μετέβησαν σε εφημερεύοντα νοσοκομεία υποχρεώθηκαν να περιμένουν πάνω από τέσσερις ώρες για να εξεταστούν.

Δεν έγραψε κουβέντα ότι αντί δημοσιονομικής πειθαρχίας και μείωσης των εξόδων του κράτους, αυτά αυξήθηκαν από διορισμούς ημετέρων;

Όσο για τη μάχη κατά της διαπλοκής, πότε ακριβώς και πώς συντελέστηκε; Με τη διαδικασία αδειοδότησης-το μεγαλύτερο φιάσκο της σημερινής κυβέρνησης; Με τα βαλιτσάκια και τα βοσκοτόπια; Και την τελική ανατροπή του διαγωνισμού από το ΣτΕ;

  1. «Η απλή αναλογική και οι τομές στη λειτουργία του κράτους».

Αυτό μάλιστα, αν θεωρηθεί τομή η προσπάθεια χειραγώγησης όλων των θεσμών από το κράτος: Δικαιοσύνης, ΜΜΕ κ.λπ.

  1. «Η αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης».

Εδώ γελάμε. Είναι δυνατόν να συμπεριλαμβάνει η κυβέρνηση το προσφυγικό στις επιτυχίες της; Το προσφυγικό που η ίδια άνοιξε με τα καλέσματα της κυρίας Χριστοδουλοπούλου να έρθουν στη χώρα μας να λιαστούν; Είναι δυνατόν να θεωρεί η κυβέρνηση επιτυχίες την εικόνα της Ειδομένης και των νησιών; Τόσο εκτός πραγματικότητας ζουν; Μια ματιά στις πρόσφατες εκθέσεις της Human Rights Watch αρκεί για να διαπιστώσει κανείς πόσες ανεπάρκειες και λάθη έχει καταγράψει η οργάνωση σε σχέση με τη διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος από την κυβέρνηση. Είναι τα ευρήματα μίας ανεξάρτητης οργάνωσης που ουδεμία διάθεση σπίλωσης ή διαπόμπευσης έχει, του ΣΥΡΙΖΑ ή του αρμόδιου υπουργού Γιάννη Μουζάλα.

Εξ ου και το άσμα της αοιδού έρχεται συνεχώς στο μυαλό μου…  Και μάλιστα στο πρώτο πληθυντικό πρόσωπο…’

Τι να πω; Πωλούνται νταούλι και ζουρνάς, δυο ετών, αχρησιμοποίητα!

Προηγούμενο άρθροΠοια είναι τώρα η κατάσταση του Οδικού Δικτύου στην Κεντρική Μακεδονία
Επόμενο άρθροΠιο κοντά στα μεσάνυχτα μετακινήθηκαν οι δείχτες στο ρολόι της Αποκάλυψης
*Ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας («Hellas Special Άφιλτρο», «Ο Γέρος του Βοριά» που αποτελεί τη λαϊκή βιογραφία του Κωνσταντίνου Καραμανλή, «Οι Μύθοι και το Παραμύθι»). Θεωρείται εκ των πρωτεργατών της «ελεύθερης ραδιοφωνίας» και επί χρόνια ασχολήθηκε με την πολιτική αρθρογραφία και ανάλυση σε εφημερίδες, περιοδικά, ραδιόφωνα και τηλεοπτικούς σταθμούς. Για πολλά χρόνια συνδύασε την εργασία με τα χόμπι του (αθλητισμός) , με την ιδιότητά του ως Γενικός Διευθυντής της εφημερίδας «Sportime» και της «Αθλητικής Ηχούς», ενώ έχει γράψει στίχους σε τραγούδια σημαντικών Ελλήνων δημιουργών και τραγουδιστών.