Ιταλία: Προληπτική κατάσχεση αυγών εξαιτίας του σκανδάλου με το εντομοκτόνο Fipronil

Σε χιλιάδες κατασχέσεις αυγών προχώρησαν σήμερα στην Ιταλία οι καραμπινιέροι, στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων που αποφασίσθηκαν μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου των μολυσμένων αυγών με εντομοκτόνο Fipronil.

Συνολικά, αποφασίσθηκε η προληπτική κατάσχεση ενενήντα δύο χιλιάδων αυγών. Η κατάσχεση πραγματοποιήθηκε μετά από τη διαπίστωση ότι δύο αυγά στις περιοχές Μάρκε και Λάτσιο, είχαν μολυνθεί με το συγκεκριμένο εντομοκτόνο.

Παράλληλα, όμως, οι ειδικοί καθησυχάζουν τους πολίτες, υπογραμμίζοντας ότι «το εντομοκτόνο αυτό είναι τοξικό για τον άνθρωπο, μόνον όταν χρησιμοποιείται και εισάγεται στον οργανισμό σε μεγάλη ποσότητα».

Συγκεκριμένα, ο  Αντέλμο Λούζι, υπεύθυνος  της ειδικής υπηρεσίας των καραμπινιέρων κατά της αλλοίωσης των τροφίμων, τόνισε ότι «για να υπάρξουν αρνητικές επιπτώσεις για την υγεία, ένας άνθρωπος θα έπρεπε να φάει τουλάχιστον επτά μολυσμένα αυγά με Fipronil την ημέρα».

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Προηγούμενο άρθροΣαουδική Αραβία: Ελεύθερο αφέθηκε ένα 14χρονο αγόρι που είχε συλληφθεί επειδή χόρευε το τραγούδι Macarena στη μέση του δρόμου
Επόμενο άρθροΘεσσαλονίκη: Κοινό μέτωπο για την αντιμετώπιση της εισβολής των αγριογούρουνων ετοιμάζουν οι δήμοι πέριξ του Σέιχ Σου