Ιταλια: Με μείωση των φόρων του ηλεκτρικού ρεύματος και υπεράσπιση του πράσινου πάσου ο Μάριο Ντράγκι «κέρδισε» τους ιταλούς βιομήχανους.

Θετική έως και ενθουσιώδης ήταν η ανταπόκριση των μελών της Ένωσης Ιταλικών Βιομηχανιών Confindustria στην παρέμβαση που πραγματοποίησε σήμερα ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι στην γενική της συνέλευση.

«Επαναλαμβάνω -διότι το θεωρώ σημαντικό- ότι η κυβέρνηση δεν εννοεί να αυξήσει τους φόρους. Αυτή την στιγμή πρέπει να δώσουμε, και όχι να ζητήσουμε χρήματα», είπε ο Ιταλός πρωθυπουργός.

Παράλληλα ο Ντράγκι τόνισε ότι, σύμφωνα με τις προβλέψεις της κυβέρνησής του, φέτος το ΑΕΠ της Ιταλίας θα αυξηθεί κατά 6% ενώ, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, τον περασμένο Ιούλιο οι εργαζόμενοι αυξήθηκαν κατά 440 χιλιάδες μονάδες.

Αναφερόμενος στο πράσινο πάσο εμβολιασμένου (η διευρυμένη χρήση του οποίου θα μπει σε ισχύ από τις 15 Οκτωβρίου), ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι «εξασφαλίζει την ελευθερία των πολιτών, την υπεράσπιση των εργαζομένων και επιτρέπει στα σχολεία και στις οικονομικές δραστηριότητες της χώρας να συνεχίσουν να λειτουργούν».

«Σχεδόν το 77% των πολιτών άνω των 12 ετών ολοκλήρωσε τον κύκλο εμβολιασμού του και είμαστε πολύ κοντά στο να πετύχουμε τον στόχο του 80% μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου», υπογράμμισε επίσης ο επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης ευρύτατης συμμετοχής.

Με αναφορά, τέλος, στο επίκαιρο θέμα της αύξησης του κόστους του ηλεκτρικού ρεύματος και του φυσικού αερίου, ο ιταλός πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι η κυβέρνησή του ανέλαβε συγκεκριμένη πρωτοβουλία: από το τελευταίο τρίμηνο του έτους θα καταργηθούν οι φόροι οι οποίοι περιέχονται στους λογαριασμούς ρεύματος και φυσικού αερίου που πληρώνουν τα νοικοκυριά και οι οποίοι σχετίζονται με την χρηματοδότηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας αλλά και με την έμμεση στήριξη των φτωχότερων πολιτών.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Προηγούμενο άρθροΌχι μόνο στον φτωχό πληθυσμό, αλλά και μέρος του μη φτωχού πληθυσμού της χώρας αφορά η στέρηση βασικών αγαθών και υπηρεσιών, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ
Επόμενο άρθροΣερβία-Κόσοβο: Σκηνικό έντασης στο βόρειο Κόσοβο με οδοφράγματα και ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.