Ιταλία: Αυξήθηκαν τα εβδομαδιαία κρούσματα κορονοϊού, έπειτα από πέντε εβδομάδες μείωσης

Σύμφωνα με τα στοιχεία του επιστημονικού ιδρύματος Gimbe, την τελευταία εβδομάδα στην Ιταλία τα κρούσματα κορονοϊού παρουσίασαν αύξηση κατά 18,7%.

Έπειτα από πέντε εβδομάδες συνεχούς πτώσης, τις τελευταίες επτά ημέρες η τάση αυτή αντιστράφηκε και καταγράφηκαν συνολικά 178.000 κρούσματα. Ο πρόεδρος του ιδρύματος Gimbe, Νίνο Καρταμπελότα, εξήγησε ότι η εξέλιξη αυτή οφείλεται στο ότι τον Δεκαπενταύγουστο περιορίστηκαν εκ των πραγμάτων τα διαγνωστικά τεστ, αλλά και στην αύξηση της κυκλοφορίας του ιού την περίοδο από τις 17 μέχρι τις 23 Αυγούστου.

Παράλληλα, το Ίδρυμα Gimbe τονίζει ότι υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση σε ό,τι αφορά την τέταρτη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού: μέχρι τώρα, έχουν χορηγηθεί μόνον 2. 180.000 δόσεις. Ουσιαστικά, δεν έχουν λάβει την τέταρτη δόση 14,3 εκατομμύρια Ιταλοί, οι οποίοι ανήκουν σε ευπαθείς κατηγορίες ή έχουν ξεπεράσει το εξηκοστό έτος της ηλικίας.

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο, τέλος, στο 3% των κλινών των μονάδων εντατικής θεραπείας, βρίσκονται ασθενείς με Covid-19, ενώ το σχετικό ποσοστό σε ό,τι αφορά τους νοσοκομειακούς θαλάμους είναι 10%.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Προηγούμενο άρθροΈ. Αχτσιόγλου: «Ακρίβεια Μητσοτάκη και φορολογικά υπερέσοδα καταβροχθίζουν το εισόδημα»
Επόμενο άρθροΗ κατανάλωση υπερ-επεξεργασμένων τροφίμων αυξάνει τον κίνδυνο για COVID-19