Ιστορική πρόταση για δημιουργία μεγάλης ποδοσφαιρικής ομάδας στον Δήμο Αλεξάνδρειας. Χάθηκε οριστικά η ευκαιρία;

Με ιλιγγιώδη ταχύτητα τρέχουν τα γεγονότα των τελευταίων ημερών στο ποδοσφαιρικό τοπίο του Δήμου Αλεξάνδρειας. Κι όμως η πρόταση που όλοι περίμεναν έγινε! Μια σκέψη και ιδέα που εδώ και χρόνια σιγοψυθιριζόταν στα χείλη πολλών φιλάθλων και ανθρώπων του ποδοσφαίρου της περιοχής μας. Το όνειρο της συνένωσης των μεγάλων ποδοσφαιρικών παραγόντων και η από κοινού δημιουργία μιας νέας ομάδας, με έδρα την πόλη της Αλεξάνδρειας και άμεση συμμετοχή στη Γ Εθνική.

Γράφει ο Βασίλης Σιμόπουλος

Στο δια ταύτα και έπειτα από έγκυρες πληροφορίες του emvolos.gr, το χρονικό αυτής της πρότασης όπως και η ως τώρα τύχη και πορεία της -που δεν είναι διόλου ευοίωνη- σας παραθέτουμε παρακάτω..

Την Τετάρτη 29 του Ιούλη και έπειτα από συζήτηση και συμφωνία μεταξύ των ισχυρών ανδρών της Αγκαθιάς και των Τρικάλων, Δημήτρη Ματσούκα και Βασίλη Παπαδόπουλου, αποφασίστηκε η από κοινού πρόταση στους διοικούντες της ΑΕ Αλεξάνδρειας για τη δημιουργία μιας μεγάλης ποδοσφαιρικής ομάδας. Μιας ομάδας που να συμμετέχει στο προκείμενο πρωτάθλημα της Γ Εθνικής για τη σεζόν 2020 – 2021. Το σκεπτικό έφερε την ομάδα της Αγκαθιάς να θυσιάζει την ύπαρξή της, μιας και η νέα ομάδα θα υιοθετούσε το ΑΦΜ της Νίκης, ώστε να συμμετέχει στη Γ Εθνική. Η πρόταση επιλήφθηκε και τη δημιουργία του νέου ρόστερ, που θα αποτελούνταν από ποδοσφαιριστές γηγενείς που αγωνίζονται ήδη σε Τρίκαλα και Αγκαθιά, συν την προσθήκη κάποιων έμπειρων παικτών. Έτσι ώστε να συνθεθεί μία αξιοπρεπής ομάδα, ικανή να σταθεί στην κατηγορία. Όπως διαβεβαίωσαν σε ξεκάθαρες δηλώσεις τους οι δύο άντρες, μαζί τους υπάρχει η πρόθεση βοήθειας από τουλάχιστον άλλους δέκα ισχυρούς παράγοντες της περιοχής με αγάπη προς το ποδόσφαιρο. Η εν λόγω πρόταση κατατέθηκε εν μία νυκτί -μιας και τα χρονικά περιθώρια είναι ήδη στενά- στους διοικούντες της ΑΕ Αλεξάνδρειας. Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΑΕ Νίκος Ντίνας δήλωσε στο emvolos.gr:

” Η πρόταση για τη δημιουργία μιας μεγάλης ομάδας στο Δήμο Αλεξάνδρειας σίγουρα μπορεί να χαρακτηριστεί ιστορική και πλέον μοναδική στα χρονικά του ποδοσφαίρου της περιοχής μας. Είναι μία ιδεατή πρόταση, που σίγουρα βρίσκει θετική την πλειοψηφία του φιλάθλου κόσμου του τόπου μας. Εδώ όμως που φτάσαμε, μετά λύπης μας οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε ότι από πλευράς μας κάτι τέτοιο είναι αδύνατο να υλοποιηθεί στην επόμενη ποδοσφαιρική σεζόν. Και αυτό γιατί η ΑΕ Αλεξάνδρειας έπειτα και από την τελευταία Γενική Συνέλευση και τις αρχαιρεσίες που έλαβαν χώρα την 20 Ιουλίου, ήδη προέβη σε όλες τις απαραίτητες διεργασίες συμμετοχής στο πρωτάθλημα της Β ΕΠΣ Ημαθίας. Πληροφοριακά η έναρξη προετοιμασίας της ομάδας έχει ήδη δρομολογηθεί για την 10 Αυγούστου. Επιπλέον το ρόστερ της ομάδας έχει καταρτιστεί, ενώ τα εισιτήρια διαρκείας ήδη κυκλοφορούν με τη ζήτηση τους να προχωρά ιδιαίτερα ικανοποιητικά. Η ομάδα ήδη συμφώνησε με ομάδα γιατρών,  φυσιοθεραπευτών, γυμναστών καθώς και τους χορηγούς της νέας σεζόν. Δεν αποκλείουμε όμως -ίσα ίσα προτρέπουμε- οποιονδήποτε θελήσει να βοηθήσει την ομάδα, ασφαλώς και θα είναι ευπρόσδεκτος. Το μομέντουμ της πρότασης όμως, ήταν αυτό που μας οδηγεί σε αρνητική απάντηση. Μια  πρόταση που σίγουρα θα είναι κοινώς αποδεκτή από την μεθεπόμενη ποδοσφαιρική σεζόν, αυτή του 2021- 2022″.

Γεγονός είναι ότι η παραπάνω πρόταση -έστω και της τελευταίας στιγμής- αποτελεί ιστορικό γεγονός για το ποδοσφαιρικό Ρουμλούκι των τελευταίων ετών.

Θα χαθεί όμως οριστικά το όραμα της μεγάλης ομάδας;