Ισραήλ: Τα πτώματα 15 Ισραηλινών βρίσκονται στη Λωρίδα της Γάζας

Το γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου ανακοίνωσε σήμερα ότι τα πτώματα 15 Ισραηλινών – 11 αμάχων και τεσσάρων στρατιωτών—βρίσκονται στη Λωρίδα της Γάζας που πολιορκείται και βομβαρδίζεται από τον ισραηλινό στρατό μετά την αιματηρή επίθεση της Χαμάς εναντίον του Ισραήλ, στις 7 Οκτωβρίου.

Οι τέσσερις στρατιωτικοί, ανάμεσά τους ένας ανώτερος αξιωματικός, σκοτώθηκαν στην επίθεση αυτή, που κόστισε τη ζωή συνολικά σε 1.200 ανθρώπους.
Ο θάνατος στο Ισραήλ ή στη Γάζα κάποιων από τους 11 άμαχους που περιλαμβάνονται στον κατάλογο που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα είχε ήδη ανακοινωθεί.
Οι ισραηλινές αρχές δεν διευκρίνισαν τα στοιχεία στα οποία βασίστηκαν για να ανακοινώσουν τον θάνατο αυτών των ανθρώπων.
Κατά την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου μαχητές της Χαμάς απήγαγαν περίπου 240 ανθρώπους από το Ισραήλ και τους μετέφεραν στη Γάζα.
Στο πλαίσιο της επταήμερης εκεχειρίας μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς αφέθηκαν ελεύθεροι 105 όμηροι, ενώ άλλοι πέντε είχαν αφεθεί ελεύθεροι προηγουμένως. Πλέον στη Λωρίδα της Γάζας κρατούνται 137 όμηροι, ανάμεσά τους 20 γυναίκες και δύο παιδιά, σύμφωνα με τις ισραηλινές αρχές.
Το Ισραήλ χαρακτηρίζει ομήρους τους ανθρώπους που βρίσκονται εν ζωή, αλλά και τους νεκρούς, τα πτώματα των οποίων δεν του έχουν παραδοθεί.
Τρία πτώματα ομήρων που δεν περιλαμβάνονται σε αυτόν τον κατάλογο – μίας στρατιώτη και δύο αμάχων—έχουν εντοπιστεί από τον ισραηλινό στρατό στη Γάζα και έχουν επαναπατριστεί στο Ισραήλ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Προηγούμενο άρθροΗμερίδα ΕΣΑμεΑ – Κυρ. Μητσοτάκης: Με γενναίες μεταρρυθμίσεις, θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε μία καλύτερη ζωή με όλους, για όλους
Επόμενο άρθροΘεσσαλονίκη: «Στα θρανία» για μαθήματα αναγνώρισης ποιοτικού ελαιόλαδου οι Θεσσαλονικείς