Ηράκλειο: Νέος αρχιεπίσκοπος Κρήτης ο μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, Ευγένιος

Ο μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου Ευγένιος εξελέγη από την Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου, νέος αρχιεπίσκοπος Κρήτης.

Την ανακοίνωση του ονόματος του νέου αρχιεπισκόπου Κρήτης, έκανε ο αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης, επίσκοπος Κνωσού Πρόδρομος, ο οποίος ανέγνωσε το ανακοινωθέν της Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

«Αρχιεπίσκοπος Κρήτης εξελέγη ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου Ευγένιος. Όστις και αναμένεται εις Φανάριον δια την τέλεση κατά τη τάξιν του μικρού και μεγάλου μηνύματος» ανέφερε μεταξύ άλλων το ανακοινωθέν.

Με την γνωστοποίηση του ονόματος του νέου αρχιεπισκόπου ήχησαν χαρμόσυνα οι καμπάνες του μητροπολιτικού ναού του Αγίου Μήνα.

Το τριπρόσωπο που είχε σταλεί από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Κρήτης στο Οικουμενικό Πατριαρχείο,  αποτελούνταν από τον νέο αρχιεπίσκοπο Κρήτης Ευγένιο, τον μητροπολίτη Κισσάμου και Σελίνου Αμφιλόχιο και τον μητροπολίτη Πέτρας και Χερρονήσου Γεράσιμο.

Ο νέος αρχιεπίσκοπος Κρήτης γεννήθηκε στο Ηράκλειο στις 15 Φεβρουαρίου 1968. Μετά τις εγκύκλιες σπουδές, φοίτησε στη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, απ’ όπου έλαβε το πτυχίο του τον Μάιο του 1990. Το 1992 περάτωσε τα μαθήματα του κλάδου Ιστορικής Θεολογίας του τμήματος Μεταπτυχιακών Σπουδών της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Προηγούμενο άρθροΟΠΕΚΕΠΕ: Από σήμερα έως τις 24 Ιανουαρίου οι ενστάσεις κατά των αποτελεσμάτων πληρωμής για την εξισωτική αποζημίωση
Επόμενο άρθροΣερβία: Θετικός στον κορονοϊό ο Πατριάρχης των Σέρβων Πορφύριος