Ηράκλειο: Αρίστευσαν στις πανελλαδικές εξετάσεις

Είναι από τα παιδιά που αρίστευσαν στις πανελλαδικές εξετάσεις και η χαρά της επιτυχίας σήμερα, ήρθε να ολοκληρώσει μια πορεία που διήρκησε χρόνια, με στόχο την εισαγωγή  στην Ιατρικής Κρήτης. Η Ελένη Παπαδάκη από το 2ο ΕΠΑΛ Ηρακλείου,  κατάφερε να συγκεντρώσει 19.335 μόρια και να κάνει το όνειρό της πραγματικότητα.

«Είμαι πολύ χαρούμενη, γιατί αυτή ήταν η μεγαλύτερή μου επιθυμία. Προσπάθησα γι’ αυτό και σήμερα η αλήθεια είναι ότι νιώθω πως ένας όμορφος κύκλος έκλεισε και ένας επίσης όμορφος ανοίγει, με τον καλύτερο τρόπο», είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η 18χρονη, που είχε αποφασίσει από την πρώτη λυκείου, ότι η Ιατρική ήταν το επάγγελμα με το οποίο θα ήθελε να ασχοληθεί στη ζωή της.

Όσο για το αν επηρέασε η πανδημία τις συνθήκες, τις προετοιμασίες της, η ίδια εξήγησε ότι χρειάστηκε πολλές φορές να ανατρέξει στην επιθυμία να πετύχει το  στόχο της για να κρατηθεί.

«Ήταν πολύ δύσκολο όλα αυτό που συνέβαινε. Η τηλεκπαίδευση, το διάβασμα και ταυτόχρονα ο φόβος για όλα όσα ζούσαμε. Δεν σας κρύβω ότι πολλές φορές ο στόχος μου και η λαχτάρα μου να τα καταφέρω, με κράτησαν σε εγρήγορση» είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Ελένη η οποία δεν παρέλειψε να τονίσει ότι η συμπαράσταση της οικογένειας και των φίλων της, υπήρξε ο βασικός λόγος που έμεινε συγκεντρωμένη και σε καλή ψυχολογική κατάσταση, παρά τις δυσκολίες και τις αυξημένες απαιτήσεις.

Την ίδια ικανοποίηση έχει και η Ευαγγελία Αγγελάκη από το 2ο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου, που δεν πίστευε στα μάτια της όταν πήρε τα αποτελέσματα, ότι είχε καταφέρει να ξεπεράσει κατά πολύ αυτό που η ίδια όριζε ως καλή επίδοση για τα γραπτά της. Συγκέντρωσε 19.157 μόρια και η πρώτη της επιλογή, το Ηλεκτρολόγων Μηχανικών-Μηχανικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, δεν είναι πια στόχος αλλά  η μεγάλη της επιτυχία.

«Ήξερα ότι είχα γράψει καλά, αλλά πραγματικά εξεπλάγην με τα αποτελέσματα. Είναι πολύ μεγάλη η χαρά μου που τα κατάφερα και που ολοκληρώθηκε αυτή η προσπάθεια με επιτυχία» λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ διευκρινίζοντας ότι η περίοδος που έζησαν ως υποψήφιοι των πανελλαδικών εξετάσεων, ήταν μια περίοδος απαιτητική και δύσκολη.

«Γνώριζα ότι θα ήταν μια απαιτητική περίοδος, όμως λόγω της πανδημίας, όλα έγιναν ακόμη πιο απαιτητικά. Κλεισμένοι μέσα στα σπίτια μπροστά σε μια οθόνη περάσαμε το μεγαλύτερο μέρος αυτής της χρονιάς. Αν πρέπει να πω το  μυστικό της επιτυχίας πέρα από το διάβασμα, αυτό είναι η καλή ψυχολογία και η τύχη. Όλα παίζουν το ρόλο τους» είπε η Ευαγγελία Αγγελάκη.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Προηγούμενο άρθροΞεκίνησαν σήμερα οι ηλεκτρονικές υποβολές χρηματοδότησης για τον Β κύκλο της δράσης “e-λιανικό”
Επόμενο άρθροΟ ΥΕΘΑ για τον παραθερισμό τέκνων στελεχών της ΠΑ σε παιδικές κατασκηνώσεις