Ινδία: Μελέτη εκτιμά ότι 11% του πληθυσμού είναι διαβητικοί

Περίπου 11% των Ινδών είναι διαβητικοί, διαπίστωσε μια κυβερνητική μελέτη, που προσθέτει ότι ο διαβήτης, η υπέρταση και η παχυσαρκία είναι πολύ συχνότερα φαινόμενα στην Ινδία σε σχέση με το τι θεωρούνταν μέχρι σήμερα.

Η μελέτη σε δείγμα περισσότερων από 113.000 ανθρώπων διαπίστωσε ακόμη ότι περίπου 15% των Ινδών βρίσκονται σε προδιαβητικό στάδιο και σχεδόν 35% είναι υπερτασικοί.
Η έρευνα διεξήχθη μεταξύ Οκτωβρίου 2008 και Δεκεμβρίου 2020 σε 31 κρατίδια και εδάφη της Ινδίας.
“Είναι αρκετά προφανές από τα αποτελέσματα της μελέτης ότι η Ινδία έχει έναν σημαντικά μεγάλο πληθυσμό σε κίνδυνο για καρδιοαγγειακά νοσήματα και για άλλες μακροπρόθεσμες οργανικές επιπλοκές”, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Ρ.Σ Νταλιγουάλ, ο επικεφαλής του τμήματος μη μεταδιδόμενων ασθενειών στο Ινδικό Συμβούλιο Ιατρικής Έρευνας.
Το Συμβούλιο, το οποίο χρηματοδότησε την έρευνα, εκτιμά ότι η Ινδία–η χώρα με τον μεγαλύτερο πληθυσμό παγκοσμίως–έχει 101 εκατομμύρια διαβητικούς κατοίκους.
Ο αριθμός αυτός είναι κατά 36% μεγαλύτερος σε σχέση με την εκτίμηση του 2021 για 74,2 εκατομμύρια διαβητικούς που είχε κάνει η Διεθνής Ομοσπονδία Διαβήτη.
Η ινδική κυβέρνηση λέει ότι η ανθυγιεινή διατροφή, η έλλειψη σωματικής δραστηριότητας καθώς και οι επιβλαβείς συνήθειες, όπως το κάπνισμα και η κατανάλωση αλκοόλ, ευθύνονται για την αύξηση των κρουσμάτων διαβήτη.
Ο υπουργός Υγείας είπε τον περασμένο μήνα ότι ” μια μεγάλη μερίδα του πληθυσμού κάνει πολύ περισσότερο καθιστική ζωή σε σχέση με παλαιότερα” και ότι αυξάνεται το βάρος από τις μεταβολικές νόσους.

ΜΑΡ.ΜΙ / ΑΠΕ-ΜΠΕ
Προηγούμενο άρθροΕπίσκεψη κλιμακίου της Νέας Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη
Επόμενο άρθροΟυκρανία: Η ουκρανική αντεπίθεση φαίνεται να έχει εισέλθει σε μια δυναμική φάση