Ημέρα Πίτσας: Πως να φτιάξεις την καλύτερη!

Πίτσα, πως να φτιάξετε την καλύτερη σε Θρεπτική Αξία και Γεύση;

Είστε φοιτητές/ τριες ή ανήκετε σε μια πολυάσχολη οικογένεια; Δεν έχετε χρόνο να μαγειρέψετε και ψάχνετε κάτι γρήγορο και νόστιμο που θα σας χορτάσει; Τότε σίγουρα μια από τις πρώτες σας επιλογές δεν θα είναι άλλη από την αγαπημένη…πίτσα. Είναι όμως και μια υγιεινή επιλογή;

Η απάντηση ευτυχώς είναι θετική!

Στις μέρες μας υπάρχουν πολλές επιλογές από πίτσες που ικανοποιούν και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους. Μπορείτε να αγοράσετε ένα κομμάτι ή μια ολόκληρη πίτσα ανά πάσα στιγμή είτε από το φούρνο της γειτονιάς σας, από πιτσαρία, εστιατόρια, fast food ή ακόμα και από το super market. Φυσικά υπάρχει και η δυνατότητα να φτιάξετε μόνοι σας την δική σας σπιτική πίτσα με τα υλικά που επιθυμείτε.

Ποια pizza να επιλέξουμε;

Ας δούμε αναλυτικά τις επιλογές που υπάρχουν καθώς και τον τρόπο που μπορούμε να απολαύσουμε την αγαπημένη μας πίτσα στην πιο υγιεινή της εκδοχή.

Κατεψυγμένη Πίτσα

Μετά από μια ολόκληρη ημέρα στην σχολή ή στην εργασία γυρνάτε επιτέλους στο σπίτι σας, θέλειτε κάτι γρήγορο και η λύση βρίσκεται μέσα στην κατάψυξη σας.

Κατεψυγμένη πίτσα θα σας πάρει μόλις 15λέπτά και θα έχετε ένα έτοιμο γεύμα!

Ωστόσο εδώ χρειάζεται λίγο προσοχή…

Παρόλου που υπάρχουν κάποιες εξαιρέσεις, οι περισσότερες από τις κατεψυγμένες πίτσες του εμπορίου είναι πλούσιες σε θερμίδες, σάκχαρα αλλά και αλάτι. Ενώ ακόμη περιέχουν τεχνητά συντηρητικά, πρόσθετα σάκχαρα και ανθυγιεινά λίπη.

Η προσθήκη επιπλέον σάλτσας, τυριού καθώς και άλλων υψηλά θερμιδικών συστατικών μπορούν να αυξήσουν αυτές τις θερμίδες.

Πίτσα από fast food

Τι συμβαίνει όμως με τις πίτσες που παρασκευάζονται σε πιτσαρίες και καταστήματα fast food;

Όπως συμβαίνει και με τις κατεψυγμένες πίτσες, υπάρχουν αρκετές επιλογές ανάλογα με τα συστατικά και τις μεθόδους παρασκευής τους.

Βέβαια η επιλογή τους χρειάζεται προσοχή καθώς οι περισσότερες από τις έτοιμες πίτσες τείνουν να είναι υψηλές σε θερμίδες, υδατάνθρακες, λίπος αλλά και νάτριο.

Οι παρασκευαστές προκειμένου να βελτιώσουν την γεύση και την όψη της πίτσας, προσθέτουν πρόσθετα καθώς και τεχνητά χρώματα.

Τα καλά νέα είναι ωστόσο, ότι υπάρχουν εστιατόρια που σας δίνουν την επιλογή να συνθέσετε την πίτσα σας με τα υλικά που επιθυμείτε. Ενώ υπάρχουν επίσης και εστιατόρια που χρησιμοποιούν σπιτικές σάλτσες χωρίς πρόσθετα σάκχαρα και φρέσκα τυριά. Πολλές αλυσίδες πίτσας επιπλέον προσφέρουν ζύμη ολικής αλέσεως (ακόμη και ελεύθερα γλουτένης για όσους έχουν δυσανεξία), καθώς και επιλογές υγιεινής επικάλυψης, όπως φρέσκα λαχανικά ή βότανα. Έτσι κάνοντας τις κατάλληλες επιλογές μπορείτε να απολαύσετε μια νόστιμη και υγιεινή εκδοχή πίτσας.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Προηγούμενο άρθροΜη διαθεσιμότητα ηλεκτρονικών υπηρεσιών της ΓΓΠΣΔΔ από Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου και ώρα 17:00 έως και Κυριακή 13 Φεβρουαρίου και ώρα 18:00 – Κανονικά θα λειτουργούν οι υπηρεσίες σχετικά με την COVID-19
Επόμενο άρθροΝίκος Ανδρουλάκης: Άμεσες, στοχευμένες παρεμβάσεις για έναν ανθεκτικό αγροτοδιατροφικό τομέα