Ημαθία: Στο νομό Ημαθίας το υψηλότερο ποσοστό κρουσμάτων αναλογικά με τον πληθυσμό

Στο νομό Ημαθίας καταγράφεται το υψηλότερο ποσοστό κρουσμάτων  αναλογικά με τον πληθυσμό σε σύγκριση  με την υπόλοιπη την Ελλάδα. Σύμφωνα με χτεσινά στοιχεία του ΕΟΔΥ στο νομό Ημαθίας ο αριθμός των κρουσμάτων ανά 100.000 πληθυσμού ήταν 94,59.

Ο μέσος όρος κρουσμάτων των τελευταίων επτά ημερών στην περιοχή ήταν 105 ενώ χτες καταγράφηκαν 133 κρούσματα. Πιθανολογείται ότι αφορμή για τη μεγάλη  διασπορά του κορονοϊού αποτέλεσε κοινωνική εκδήλωση στις 10/10 στην Επισκοπή Νάουσας. Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με στοιχεία του ΕΟΔΥ ο αριθμός των πλήρως εμβολιασμένων στην περιοχή χτες ήταν 63.680(+59) και αντιστοιχεί στο 45% του πληθυσμού.

Παρά τον μεγάλο αριθμό των κρουσμάτων δεν παρατηρήθηκε πρόβλημα διαχείρισης στα νοσοκομεία της περιοχής. Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διοικητής της 3ης ΥΠΕ Παναγιώτης Μπογιατζίδης είπε:

«Το θέμα της Επισκοπής είναι θέμα δημόσιας υγείας. Τα νοσοκομεία μας ανταποκρίνονται . Σύμφωνα με τα δεδομένα που έχουμε σήμερα  δεν υπάρχει ζήτημα διαχείρισης στο νομό Ημαθίας αναφορικά με τα νοσοκομεία της Βέροιας και της Νάουσας.  Σήμερα οι εισαγωγές στο νοσοκομείο Νάουσας είναι τρία επιβεβαιωμένα και ένα ύποπτο  ενώ στο νοσοκομείο της Βέροιας  είναι τρία επιβεβαιωμένα και πέντε ύποπτα . Τα ποσοστά πληρότητας στο νοσοκομείο  Νάουσας είναι της τάξης του 50% και της Βέροιας  της τάξης του 64% που σημαίνει ότι  έχουμε δυνατότητα νοσηλείας περιστατικών» σημείωσε ο κ Μπογιατζίδης.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Προηγούμενο άρθροΤουρκία: Βουτιά της λίρας σε νέο ιστορικά χαμηλό επίπεδο μετά τη μείωση των επιτοκίων στο 16%
Επόμενο άρθροΕΕ: Φον Ντερ Λάιεν: Η ζωή κανενός δεν πρέπει να μπαίνει σε κίνδυνο για πολιτικούς σκοπούς