Ημαθία: Γαλλική μουσική μέσα στους αμπελώνες στην Νάουσα Ημαθίας

Μπορεί η γαλλόφωνη μουσική να κάνει πιο γλυκιά τη ζωή μας, σαν κρασί με συναρπαστικά αρώματα; 

Η απάντηση θα δοθεί άμεσα καθώς σε ένα ρομαντικό σκηνικό, κάτω από το ηλιοβασιλέμα, ακριβώς την ώρα που ο ήλιος θα ξεκινήσει το ταξίδι του για το σβήσιμο της ημέρας, μέχρι αργά το βράδυ, μόνο γαλλόφωνες μουσικές θα ακούγονται στο Κτήμα Κυρ-Γιάννη στο Γιαννακοχώρι Νάουσας.
Με το ολόγιομο φεγγάρι, μέσα στο γοητευτικό περιβάλλον των αμπελιών και τη θέα στις πλαγιές του όρους Βέρμιο, ο μουσικός Κώστας Ανδρέου θα παρουσιάσει το DJ set Γαλλόφωνη μουσική στο ηλιοβασίλεμα, με επιλεγμένα κομμάτια από τις playlists της δράσης MIF (Musique Indépendante Francophone – Ανεξάρτητη Γαλλόφωνη Μουσική) που έχουν δημοσιευτεί μέχρι τώρα και όπως λέει μιλώντας στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, θα είναι μια πολύ ρομαντική ατμόσφαιρα.
«Η ατμόσφαιρα θα είναι πολύ όμορφη, χάρη στο συνδυασμό της μουσικής και αυτού του υπέροχου κατάφυτου τοπίου. Στόχος είναι να προσφέρουμε έντονα ερεθίσματα σε όσους βρεθούν σε αυτή τη μαγική τοποθεσία, μέσα στους αμπελώνες» σημειώνει.
Το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να ακούσει ένα DJ set γαλλόφωνης μουσικής με ποικιλία και προσεγμένο ήχο, να απολαύσει τη θέα και τον νυχτερινό ουρανό, ακούγοντας γαλλόφωνη μουσική από διάφορα συγκροτήματα και ανεξάρτητες εταιρείες, και ολα αυτά με ένα καλό κρασί στο χέρι, όπως λέει ο μουσικός Κώστας Ανδρέου, εμπνευστής της εκδήλωσης. Μάλιστα οι ρομαντικοί επισκέπτες θα δοκιμάσουν και το μενού που συνοδεύει τα κρασιά καθώς θα λειτουργεί και η εξαιρετική κουζίνα του κτήματος.
«Αυτή η πρωτότυπη μουσική παραγωγή έχει αγαπηθεί ιδιαίτερα από το κοινό, από το 2021 που ξεκίνησε να προσφέρεται διαδικτυακά. Από τον Σεπτέμβριο του 2022 παρουσιάζεται και με τη μορφή ενός φροντισμένου μουσικού event. Φέτος κατά τη διάρκεια της βραδιάς θα ακουστούν και ηχογραφήσεις-εκπλήξεις από γαλλόφωνους μουσικούς, συγκροτήματα και ανεξάρτητες εταιρείες», σημειώνει ο κ. Ανδρέου, που κάνει τη μουσική επιμέλεια, εξερευνώντας με κάθε playlist διάφορα είδη μουσικής. Και όπως λέει, κάθε playlist είναι οργανωμένη έτσι ώστε να μπορεί ο ακροατής να ερευνήσει περισσότερο τις κυκλοφορίες που τον ενδιαφέρουν. Η εξερεύνηση γίνεται μέσα από το https://www.musique.gr
Ο Κώστας Ανδρέου είναι ένας ανεξάρτητος μουσικός και συνθέτης που επεξεργάζεται σε πραγματικό χρόνο τους ήχους του άταστου ηλεκτρικού μπάσου, δημιουργώντας πολυεπίπεδα ηχοχρωματικά τοπία. Έχει γράψει και παίξει ζωντανά τη μουσική και έχει κάνει τον ηχητικό σχεδιασμό για θεατρικές παραστάσεις και άλλες καλλιτεχνικές παραγωγές. Η μουσική του έχει χρησιμοποιηθεί σε πολλά ντοκιμαντέρ, κινηματογραφικές και τηλεοπτικές παραγωγές σε διάφορα δίκτυα και διαδικτυακές πλατφόρμες και η επίσημη ιστοσελίδα όπου μπορεί κάποιος να βρει πληροφορίες είναι  https://www.costasandreou.com

Αν. Τελιανίδου / ΑΠΕ-ΜΠΕ
Προηγούμενο άρθροΒόρεια Κορέα-Ρωσία: Ο Πούτιν χάρισε στον Κιμ μια ρωσικής κατασκευής λιμουζίνα, σύμφωνα με το TASS
Επόμενο άρθροΚ. Χατζηδάκης: Μείωση φόρων σε συνάρτηση με την πάταξη της φοροδιαφυγής